topBanner
Zalmfilet in bladerdeeg

Zalmfilet in bladerdeeg

met gestoofde venkel, krieltjes en salade

Bourgondisch
Lees meer

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Spinazie

10 gram

Verse dille & bieslook

½ stuk(s)

Citroen

40 gram

Roomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

400 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Venkel

2 stuk(s)

Zalmfilet

1 rol(len)

Bladerdeeg

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen)

60 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Honing

2 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Witte balsamicoazijn

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)6425 kJ
Energie (kcal)1536 kcal
Vetten102.0 g
waarvan verzadigd42.0 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels9 g
Eiwitten40 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Vergiet
Koekenpan met deksel
Kom
Saladekom
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Laat de spinazie uitlekken en afkoelen in een vergiet. Hak de spinazie vervolgens fijn.

2

Snijd de verse bieslook en dille fijn en snijd de citroen in 2 parten per persoon. Meng in een kom de roomkaas en de helft van de kruiden met peper en zout. Knijp er 1 partje citroen per persoon boven uit. Meng goed en bewaar apart. Was de krieltjes grondig, halveer en snijd de grote krieltjes in kwarten. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd in reepjes.

3

Verhit in dezelfde koekenpan van de spinazie 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Voeg de venkel toe en bak 4 - 5 minuten. Schep regelmatig om. Voeg per persoon 2 el water en 1 tl honing toe en stoof, afgedekt, 10 - 15 minuten. Breng op smaak met peper en zout en houd warm op laag vuur. Haal de zalm uit de verpakking en bestrooi met peper en zout.

4

Snijd het bladerdeeg in stukken, zodat je 1/2 rol per persoon gebruikt. Prik met een vork voorzichtig wat gaatjes in het deeg. Verdeel de spinazie over de helft van de stukken bladerdeeg. Leg de zalmfilet erop en bestrijk met de roomkaas. Vouw het bladerdeeg over de zalm, druk de zijkanten stevig aan en snijd de bovenkant in. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met een beetje melk.

5

Leg de zalmpakketjes op een bakplaat met bakpapier. Leg de krieltjes naast de zalmpakketjes en meng met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie met 1/4 el witte balsamicoazijn. Voeg vlak voor serveren de rucola, veldsla en de overige kruiden toe aan de dressing en meng goed.

6

Verdeel de zalm in bladerdeeg over de borden. Serveer met de krieltjes, gestoofde venkel en de salade. Garneer met de citroenpartjes.