topBanner
Zalm met dragonsaus en groene asperges

Zalm met dragonsaus en groene asperges

met gebakken krieltjes

Lees meer

Maaltijd klaar, televisie aan en scoren maar! Lekker met je bord op schoot proeven van én kijken naar het beste van Europa. Is dit recept een winnaar?

Allergenen:Melk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Krieltjes

1.5 tl

Paprikapoeder

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Sjalot

250 g

Groene asperges

3 g

Verse dragon

2 stuks

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

100 g

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3056 kJ
Energie (kcal)730 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels7 g
Eiwitten26 g
Cholesterol0 mg
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller
Keukenpapier
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de krieltjes grondig. Snijd de grotere krieltjes door de helft of in kwarten en laat de kleinere heel. Meng de krieltjes op een bakplaat met bakpapier met het paprikapoeder en 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Zet ze meteen (zonder te wachten tot de oven volledig op temperatuur is) 10 - 12 minuten in het bovenste gedeelte van de oven. Schep de krieltjes halverwege om.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de harde onderkant van de asperges en schil de asperges met een dunschiller. Snijd de grote asperges in de lengte doormidden. Pluk de dragonblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn.

3

Meng de asperges met de knoflook en ½ el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Leg de asperges naast de krieltjes in de oven na 10 - 12 minuten baktijd. Zorg ervoor dat de asperges niet over elkaar heen liggen. Bak de krieltjes en asperges samen 5 - 7 minuten in de oven.

4

Dep de zalm met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalm 1 - 2 minuten op de huid. Draai de zalm om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. De zalm is dan nog rosé van binnen: hij gaart verder in de oven. Leg de zalm naast de asperges en bak nog 4 - 8 minuten in de oven, of tot de zalm gaar is en de asperges zacht zijn.

5

Zet de koekenpan met het kookvet van de zalm terug op middelhoog vuur. Bak de sjalot al roerend 1 - 3 minuten. Blus af met ½ el wittewijnazijn per persoon. Roer nog 1 - 2 minuten door, of tot de azijn volledig verdampt is. Zet het vuur laag en voeg de room en 1 el water per persoon toe. Laat 3 - 5 minuten al roerend inkoken. Breng op smaak met dragon, peper en zout.

6

Verdeel de gebakken krieltjes over borden. Leg de asperges en de zalm ernaast. Giet de dragonsaus over de zalm.