Skip to main content
Zalmfilet in kruidenboter met geroosterd amandelschaafsel

Zalmfilet in kruidenboter met geroosterd amandelschaafsel

met koolrabipuree en gebakken broccoli

Het woord “koolrabi” komt van het Duitse "kohl" (kool) en "rabi" (raap). Deze veelzijdige groente, met zijn milde, licht zoete smaak, kan in allerlei gerechten worden gebruikt - zelfs de bladeren zijn eetbaar!

Labels:
-30% koolhydraten
Extra groente
Allergenen:
Vis
Amandelnoten
Noten
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Ei
Gerst
Kamut
Khorasan (tarwe)
Mosterd
Haver
Pinda's
Lupine
Noten
Sesamzaad
Spelt
Soja
Rogge
Selderij
Tarwe
Zwaveldioxide en sulfiet
Kan sporen van allergenen bevatten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

½ stuk(s)

Koolrabi

150 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

125 gram

Broccoli

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Gluten, Ei, Gerst, Kamut, Khorasan (tarwe), Mosterd, Haver, Pinda's, Lupine, Noten, Sesamzaad, Spelt, Soja, Rogge, Selderij, Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet, Kan sporen van allergenen bevatten, Amandelnoten, Noten)

5 gram

Verse dille & bieslook

25 gram

Fresco spalmabile - roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

¼ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3131 kJ
Energie (kcal)748 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten44.2 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels12.4 g
Eiwitten35 g
Zout1 g
Potassium1435.6 mg
Calcium148.7 mg
Iron1.9 mg
Pan
Grote hapjespan met deksel
Keukenpapier
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Schil de koolrabi en aardappelen en snijd in kleine blokjes.
  • Kook beide 15 - 18 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en snijd de steel in blokjes.
Amandelschaafsel roosteren
2
  • Verhit een grote pan zonder olie op hoog vuur. Rooster het amandelschaafsel in 1 - 2 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op hoog vuur. Bak de broccoli 4 - 6 minuten, of tot de broccoli rondom bruin kleurt.
  • Blus af met een scheutje water en laat, afgedekt, nog 4 - 5 minuten koken op middellaag vuur.
Snijden
3
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de ui toe aan de broccoli en bak 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden. Haal alles uit de pan en houd apart.
Vis bakken
4
  • Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verhit een klontje boter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. 
  • Draai de vis om en bak nog 2 minuten aan de andere kant.
  • Snijd de verse kruiden fijn en voeg de helft toe aan de pan.
  • Besprenkel de vis met de kruidenboter zodat de vis gelijkmatig bedekt is.
Afmaken
5
  • Stamp de koolrabi en aardappelen samen met de mosterd, roomkaas en een klontje boter tot een puree.
  • Roer de overige verse kruiden erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Serveer de puree op borden met de vis en groenten ernaast.
  • Besprenkel de vis met eventueel overige kruidenboter.
  • Garneer met het geroosterd amandelschaafsel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders