Het wortelbroodje in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons bevat deze variant meer vezels, maar minder zout en helemaal geen toegevoegde suiker. Het resultaat is lekker én voedzaam.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
0.12 stuk(s)
Rode peper
3 stuk(s)
Kipgehaktballetjes met Mexicaanse kruiden
1 stuk(s)
Wortelbroodje
(Bevat: Gluten, Sesamzaad, Soja, Tarwe, Gerst)
2 stuk(s)
Pruimtomaat
25 gram
Radicchio en ijsbergsla
50 gram
Mais
25 gram
Mayonaise
(Bevat: Ei, Mosterd)
½ stuk(s)
Zoet-pittige chilisaus
½ el
Olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, rode peper (s) en kipgehaktballen 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballen, afgedekt, 4 – 5 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn.
Bak het wortelbroodje 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Meng een dressing in een saladekom van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng en de tomatenblokjes, mais en de gemengde sla door de dressing. Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.
Snijd de broodjes open en vul ze met 3 gehaktballetjes per persoon en de ui. Schep er een klein beetje chili-mayo op. Meng de overige chili-mayo door de salade. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de broodjes met de salade ernaast.