Witte kaas uit de oven met orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Witte kaas uit de oven met orzo

Witte kaas uit de oven met orzo

met geroosterde groenten en paprikasaus

In dit recept leg je het witte kaas blok in zijn geheel in de oven. Zodra de kaas smelt vormt dit een heerlijk romige saus voor bij de orzo.

Labels:
Caloriebewust
•Veggie
•Extra groente
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

40 gram

Geroosterde-paprikasaus

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2539 kJ
Energie (kcal)607 kcal
Vetten25.4 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels12.3 g
Eiwitten22.4 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Ovenschaal
•Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de paprika eerst in smalle repen en halveer ze vervolgens.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. 
  • Laat de witte kaas heel. Besmeer elke witte-kaasblok met 1/2 el geroosterde-paprikasaus.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Ovenschaal vullen
2
  • Voeg alle groenten toe aan een ovenschaal met de Italiaanse kruiden.
  • Voeg de balsamicoazijn toe en besprenkel met olijfolie. Meng goed met elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de hele witte kaas in het midden van de ovenschaal op de groenten en bak 20 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: De ovenschotel is klaar als de groenten beetgaar zijn en de witte kaas goed zacht is geworden.

Orzo koken
3
  • Verhit een sauteerpan met deksel zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en rooster 1 minuut.
  • Voeg water toe, breng aan de kook en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven.
  • Zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar.
Serveren
4
  • Giet de orzo af en meng in de ovenschotel met de witte kaas en groenten.
  • Meng de overige geroosterde-paprikasaus door het geheel.
  • Verdeel de ovenschotel over de borden.