Skip to main content
Met spek omwikkelde kip met geroosterde spruitjes
Met spek omwikkelde kip met geroosterde spruitjes

Met spek omwikkelde kip met geroosterde spruitjes

met kruidige aardappelpuree en gebakken ui

Stel je perfecte feestmaaltijd samen met onze speciale kerstselectie! Dit heerlijke hoofdgerecht is een van de vele recepten die je kunt combineren om je ideale feestmaaltijd te creëren. Bekijk alle opties in de categorie Kerst.

Labels:
Eiwitrijk
Allergenen:
Selderij
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

1 plak(ken)

Ontbijtspek

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

150 gram

Spruiten

(Bevat: Selderij)

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3066 kJ
Energie (kcal)733 kcal
Vetten33.2 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten69.7 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels13.1 g
Eiwitten40 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden en breng water aan de kook in een pot.
  • Halveer de spruiten en kook 2 - 3 minuten. Haal daarna uit de pot met een schuimspaan.
  • Bewaar de pot met water om later te gebruiken voor de aardappelen.
Aardappelen koken
2
  • Verdeel de spruiten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout. Rooster 12 - 15 min in de oven.
  • Schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Kook 12 - 15 minuten. Giet daarna af en voeg opnieuw toe aan de pot.
Aardappelen stampen
3
  • Snijd ondertussen de peterselie grof.
  • Stamp met een aardappelstamper de aardappelen, een klontje boter en een scheutje melk naar smaak tot een puree.
  • Roer de mosterd, peterselie en Italiaanse kruidenmix erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Kip bakken
4
  • Breng ondertussen de kip op smaak met peper en zout en wikkel het ontbijtspek eromheen.
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de kip 2 minuten per kant.
  • Verlaag het vuur en bak nog 4 minuten per kant, of tot de kip gaar is.
Ui bakken
5
  • Snipper ondertussen de ui.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelmatig vuur en bak de ui 5 - 7 minuten.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en roer de honing erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de spruiten toe en meng goed.
Serveren
6
  • Serveer de puree op borden en verdeel de spruiten erover.
  • Garneer met de Grana Padano.
  • Leg de met spek omwikkelde kip erop.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders