De volkoren couscous bereid je in een saus van tomaten. De pikante harissa geeft het gerecht extra pit. Harissa is een kruidenpasta uit Tunesië op basis van rode pepers en gedroogde specerijen, zoals knoflook en komijn.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1
Knoflookteen
1.5
Tomaat
½
Aubergine
½
Gedroogde rozemarijn
½
Harissa
½
Gepelde tomaten
40
Volkoren couscous
(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Mosterd, Soja)
65
Paneer
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
75
Groentebouillon
1
Olijfolie
1
Zonnebloemolie
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de tomaat klein. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de knoflook, tomaat, rozemarijn en (benodigde!) harissa 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gepelde tomaten, couscous en bouillon toe, roer goed door en breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens uit en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de aubergine 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en eventueel met ½ tl harissa per persoon. Bewaar apart.
Snijd ondertussen de paneer in blokjes. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de paneer 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de paneer mooi lichtbruin kleurt. Breng op smaak met peper en zout.
Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de gebakken aubergine en paneer.