Volkoren spaghetti met gekruide kipworst en pesto-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren spaghetti met gekruide kipworst en pesto-roomsaus

Volkoren spaghetti met gekruide kipworst en pesto-roomsaus

met gebakken prei en champignons


Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Prei

100 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Volkoren spaghetti

30 gram

Pesto genovese

Zelf toevoegen

¾ el

[Plantaardige] boter

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)981 kcal
Energie (kJ)4106 kJ
Vetten59 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers14 g
Vezels11.5 g
Eiwitten37 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel.
  • Snijd de prei in dunne ringen.
  • Snijd de champignons in plakken.
  • Snijd de ui in halve ringen.
Pasta koken
2
  • Kook de spaghetti, afgedekt, 10 minuten in de pan met deksel.
  • Giet daarna af, bewaar een kopje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit 1/4 el roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons, prei en ui 6 - 8 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Groenten eten heeft veel voordelen, waaronder het verlagen van het risico op chronische ziekten. Minder dan 4 op de 10 Belgen en Nederlanders eet dagelijks 200 gram groenten. Dit recept bevat 200 gram prei, waardoor je al 4/5 van de ADH binnenkrijgt.

Worstjes bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin.
  • Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten, of tot de worst gaar is. Keer regelmatig om.
  • Voeg de room en pesto toe aan de pan met groenten en meng goed door elkaar (zie Tip).
  • Laat nog 2 minuten zachtjes koken.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de room door een gelijke hoeveelheid melk of bouillon. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep.

Serveren
4
  • Snijd de worstjes in plakken.
  • Meng de pasta door de pesto-roomsaus en voeg 2 el kookvocht per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer de pasta met plakjes kipworst.