
Volkoren spaghetti met gekruide kipworst en pesto-roomsaus
met gebakken prei en champignons
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
2 stuk(s)
Gekruide kipworstjes
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Prei
100 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Volkoren spaghetti
30 gram
Pesto genovese
Zelf toevoegen
¾ el
[Plantaardige] boter
0.1 stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Kook ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel.
- Snijd de prei in dunne ringen.
- Snijd de champignons in plakken.
- Snijd de ui in halve ringen.

- Kook de spaghetti, afgedekt, 10 minuten in de pan met deksel.
- Giet daarna af, bewaar een kopje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
- Verhit 1/4 el roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons, prei en ui 6 - 8 minuten.
- Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Groenten eten heeft veel voordelen, waaronder het verlagen van het risico op chronische ziekten. Minder dan 4 op de 10 Belgen en Nederlanders eet dagelijks 200 gram groenten. Dit recept bevat 200 gram prei, waardoor je al 4/5 van de ADH binnenkrijgt.

- Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin.
- Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten, of tot de worst gaar is. Keer regelmatig om.
- Voeg de room en pesto toe aan de pan met groenten en meng goed door elkaar (zie Tip).
- Laat nog 2 minuten zachtjes koken.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de room door een gelijke hoeveelheid melk of bouillon. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep.

- Snijd de worstjes in plakken.
- Meng de pasta door de pesto-roomsaus en voeg 2 el kookvocht per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de pasta over de borden.
- Garneer de pasta met plakjes kipworst.