Skip to main content
Fusilli met rodepestosaus
Fusilli met rodepestosaus

Fusilli met rodepestosaus

met geroosterde groenten en Grana Padano

Pesto rosso komt oorspronkelijk uit Sicilië, Italië, en wordt ook wel "pesto alla siciliana" genoemd.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Ei
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

40 gram

Rode pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

90 gram

Volkoren fusilli

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Suiker

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3712 kJ
Energie (kcal)887 kcal
Vetten42.2 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten93.7 g
waarvan suikers31.4 g
Vezels20.9 g
Eiwitten26.6 g
Zout3.5 g
Potassium594.5 mg
Calcium74.5 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Kom
Pan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot voor de pasta.
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de courgette en wortel in halve maantjes.
  • Meng in een kom de ui, courgette en wortel met de Siciliaanse kruidenmix, een scheutje olijfolie, peper en zout.
Pasta koken
2
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 12 - 15 minuten in de oven.
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
Saus maken
3
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 minuut.
  • Voeg verse gesneden tomaat, de tomatenblokjes uit pak en 30 ml pastawater per persoon toe. Voeg de zwarte balsamicoazijn en de suiker toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
Serveren
4
  • Meng goed, verlaag het vuur en laat 5 - 6 minuten indikken.
  • Snijd ondertussen het basilicum in reepjes.
  • Roer de rode pesto, geroosterde groenten en pasta door de saus.
  • Verdeel de pasta over borden. Garneer met de Grana Padano en het basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders