Pesto rosso komt oorspronkelijk uit Sicilië, Italië, en wordt ook wel "pesto alla siciliana" genoemd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Wortel
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten: Selderij)
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met basilicum
40 gram
Rode pesto
(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)
20 gram
Grana Padanovlokken DOP
(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)
90 gram
Volkoren fusilli
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)
1 stuk(s)
Tomaat
¾ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 tl
Suiker
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot voor de pasta. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de courgette en wortel in halve maantjes. Meng in een kom de ui, courgette en wortel met de Siciliaanse kruiden, een scheutje olijfolie, peper en zout.
Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 12 - 15 minuten in de oven. Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pot. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de tomatenpuree 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en 30 ml pastawater per persoon toe.
Bereid de bouillon. Voeg de bouillon toe aan de saus en roer goed door. Verlaag het vuur en laat de saus 5 - 6 minuten indikken. Roer de rode pesto, geroosterde groenten en pasta door de saus.