Verse ravioli van venkel en venkelzaadjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse ravioli van venkel en venkelzaadjes

Verse ravioli van venkel en venkelzaadjes

met kippendij en tomatensaus

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

1 stuk(s)

Knoflookteen

140 gram

Ravioli met venkel en venkelzaadjes

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

½ stuk(s)

Gele paprika

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)163 kcal
Energie (kJ)680 kJ
Vetten6.4 g
waarvan verzadigd0.9 g
Koolhydraten18.8 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels5.8 g
Eiwitten3.8 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de grillstand aan (zie TIP).
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel met een snuf zout voor de ravioli.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de gele paprika in blokjes.

Tip: Heeft je oven geen grillstand? Verwarm je oven dan voor op 220 graden en gratineer de ravioli in stap 3 bovenin de oven.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur.
  • Bak de kippendijreepjes, gele paprika en knoflookteen 3 - 4 minuten.
  • Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, de tomatenblokjes en laat pruttelen terwijl je de ravioli kookt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de ravioli 4 - 6 minuten, giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wist je dat groenteconserven, en dus ook de tomatenblokjes in dit gerecht, bijna net zoveel voedingsstoffen bevatten als verse groenten?

Gratineren
3
  • Meng de ravioli door de tomatensaus met de helft van de Italiaanse kaas.
  • Voeg de ravioli toe aan een ovenschaal en werk af met de overige Italiaanse kaas.
  • Gratineer de ravioli 5 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Schep de ravioli uit de ovenschaal op de borden. Pas op! Heet!