Skip to main content
Flammkuchen met betoverde basilicumcrème en monsterlijke mozzarella

Flammkuchen met betoverde basilicumcrème en monsterlijke mozzarella

met courgettelinten en verschrikkelijk verse tomaat-rucolasalade

Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was?

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat: Tarwe)

100 gram

Mix van ui, wortel en bleekselder

(Bevat: Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

30 gram

Rucola

25 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

7.5 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2900 kJ
Energie (kcal)693 kcal
Vetten37.3 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten65.4 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels5 g
Eiwitten18.7 g
Zout1.8 g
Potassium514 mg
Calcium89.5 mg
Iron1.5 mg
Hapjespan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de groentemix, afgedekt, 6 - 8 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de passata, de honing, de helft van de Italiaanse kruidenmix en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe. Bak 4 - 5 minuten en breng op smaak met peper en zout.
Courgettelinten roosteren
2
  • Snijd met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de courgette.
  • Leg de helft van de courgette op een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de overige Italiaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout. Bak 5 - 10 minuten in de oven.
  • Haal de courgette van de bakplaat en houd apart.
Mengen
3
  • Leg de flammkuchen op dezelfde bakplaat met bakpapier en verdeel de tomatensaus erover. Beleg met de rauwe courgette en de kaas. Bak 8 - 10 minuten in de oven.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Voeg de tomaat, de rucola en de geroosterde courgette toe aan de saladekom. Meng goed met de dressing.
  • Garneer de flammkuchen met de basilicumcrème en serveer de salade erbij.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders