Verse pappardelle met gepocheerde kabeljauw
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse pappardelle met gepocheerde kabeljauw

Verse pappardelle met gepocheerde kabeljauw

in romige prei-spinaziesaus met bieslook en citroen

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Verse pappardelle

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse dille & bieslook

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)940 kcal
Energie (kJ)3931 kJ
Vetten45.2 g
waarvan verzadigd22.3 g
Koolhydraten84.4 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels7.4 g
Eiwitten46.5 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de verse pappardelle.
  • Snijd de prei in dunne ringen en snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de vis in blokjes van 2 cm.
Prei bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten aan. Blijf goed roeren.
  • Kook de pappardelle 4 - 6 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Saus afmaken
3
  • Voeg de slagroom toe aan de prei en verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan (zie Tip).
  • Dek af en laat 5 - 7 minuten op laag vuur stoven.
  • Voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe en dek opnieuw af. Voeg vervolgens de vis toe. Roer de helft van de kaas door de saus en verhit opnieuw 2 - 3 minuut.
  • Snijd de citroen in partjes en knijp 1/4 citroen per persoon uit in de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de slagroom door een gelijke hoeveelheid melk of bouillon. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep.

Serveren
4
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus met vis erover.
  • Garneer met de bieslook en dille, de overige kaas en de citroenpartjes.