Veggie + protein - Romige linguine met doradefilet als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Romige linguine met doradefilet als extra

Veggie + protein - Romige linguine met doradefilet als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot

Linguine is Italiaans voor: a) linten, b) tongetjes of c) lijnen? (Het juiste antwoord is: tongetjes)

Allergenen:
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

160 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Doradefilet

(Bevat Vis)

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

40 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

75 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)877 kcal
Energie (kJ)3668 kJ
Vetten41.2 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten75.1 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels11.7 g
Eiwitten45.5 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. 
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. 
  • Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de semi-gedroogde tomaten klein.


Tip: Walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat - goed voor hart en bloedvaten en je hersenen.

Dorade bakken
2
  • Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel.
  • Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe aan de linguine. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Dep de doradefilet droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de dorade 2 - 3 minuten op de huid en 1 - 2 minuten op de andere kant.
Roomsaus maken
3
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. 
  • Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. 
  • Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut (zie Tip). 
  • Meng er de semi-gedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houdt niet iedereen van geitenkaas? Serveer dan alle geitenkaas apart op tafel.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en leg de dorade erop.
  • Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes (zie Tip).

Tip: Houd je van een geroosterde smaak? Verhit dan een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren.