Veggie + protein - Rigatoni in paddenstoelenroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

Veggie + protein - Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

Met gebakken witlof

USP: Knapperige bittere witlof (kan eventueel ook worden meegekookt) met room. makkelijk, comfort.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Witloof

120 gram

Kipfiletblokjes

100 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse krulpeterselie

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)566 kcal
Energie (kJ)2367 kJ
Vetten53.1 g
waarvan verzadigd23.3 g
Koolhydraten12.1 g
waarvan suikers10 g
Vezels4.7 g
Eiwitten7.3 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

1
  • Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni en kook de rigatoni, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. 
  •  Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
2
  • Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de witlof doormidden. 
  • Verwijder de harde kern en snijd de witlof in fijne halve ringen.
3
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de kipfiletstukjes, paddenstoelen en het grootste deel van de witlof toe (zie tip) en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.  
  • Blus af met de slagroom en rode wijnazijn en verkruimel het bouillonblokje erboven, roer goed door. 
  • Kook de saus nog 3 minuten op middellaag vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.
4
  • Hak ondertussen de krulpeterselie fijn. 
  • Schep de rigatoni door de saus en verwarm al roerende zodat alle smaken goed verdeeld zijn. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. 
  • Serveer de rigatoni in diepe borden. Bestrooi met de overige witlof en garneer met de krulpeterselie.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 g groente bevat?