Veggie + protein - Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Veggie + protein - Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine

met pecorino en verse basilicum

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

90 gram

Penne

120 gram

Rundergehakt

0.99 tl

Paprikapoeder

50 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

40 gram

Rucola

25 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

60 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)507 kcal
Energie (kJ)2122 kJ
Vetten44.7 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten16.4 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels6.5 g
Eiwitten6.6 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook, met een snuf zout, in een pan met deksel voor de penne en bereid de bouillon.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1-2 cm.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Hak de semi-gedroogde tomaten grof.
2
  • Kook de penne 10 - 12 minuten, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aubergine 8 - 10 minuten rondom bruin.
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, knoflook, semigedroogde tomaat en het rundergehakt 3 - 4 minuten. Voeg het paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentenbouillon.
  • Voeg de slagroom toe en laat nog 4 - 5 minuten pruttelen.
4
  • Snijd de basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden.
  • Roer de penne, helft van de pecorino, helft van de basilicum en de aubergine door de saus. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de penne over de diepe borden.
  • Werk af met de overige pecorino en garneer met de overige verse basilicum.