Viva l'Italia! Wij nemen je met de intense smaak van de rode pesto in dit gerecht mee naar Italië. Rode pesto is minder bekend dan de groene variant, maar minstens net zo lekker. Hij wordt gemaakt van zongedroogde tomaten en geeft een heerlijke mediterrane smaak aan deze pasta. De veldsla en het vers basilicum zorgen voor frisheid in het gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Rode paprika
1 stuk(s)
Tomaat
90 gram
Conchiglie
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2.5 gram
Vers basilicum
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat Vis)
40 gram
Rode pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)
40 gram
Veldsla
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 25g feta en 70g conchiglie per persoon. De rest van de feta en conchiglie kun je bijvoorbeeld de volgende dag gebruiken in een salade.
• Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur, bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
• Voeg ondertussen de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.
• Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
• Meng de veldsla door de dressing.