Veggie mini-worstenbroodjes met smokey ketchup
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie mini-worstenbroodjes met smokey ketchup

Veggie mini-worstenbroodjes met smokey ketchup

Little Willies niet beschikbaar! Kies een ander recept

.

Labels:
Veggie
Familie
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paarse wortel

3 stuk(s)

Saucissekes van de Vegetarische Slager

(Bevat Soja, Tarwe Kan bevatten Selderij, Mosterd)

200 gram

Aardappelen

30 gram

Smokey tomatenketchup

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Mosterd

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Wittewijnazijn

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4097 kJ
Energie (kcal)979 kcal
Vetten53 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten93.3 g
waarvan suikers26.4 g
Vezels20 g
Eiwitten21.8 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in wedges (zie Tip). Meng in een kom de aardappelwedges met de olijfolie, peper en zout. Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot de aardappelwedges goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan een kleinere portie aardappelwedges of laat ze achterwege. Deze kun je de volgende dag in een lunchgerecht verwerken. 

Worstenbroodjes maken
2

Snijd ondertussen het bladerdeeg in 3 driehoeken per persoon. Besmeer de driehoeken met de mosterd, maar zorg dat de randen vrij blijven. 

Worstenbroodjes bakken
3

Leg de Saucissekes op de korte kant van de driehoek en rol op. Bestrijk het laatste puntje met water zodat je het bladerdeeg goed dicht kunt plakken. Bestrooi met het sesamzaad. Leg de worstenbroodjes op een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt.

Raspen
4

Rasp de wortel. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. 

Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Salade mengen
5

Maak in een saladekom een dressing van de mayonaise en de wittewijnazijn. Meng de wortel en appel door de dressing. Voeg honing, peper en zout naar smaak toe en meng goed. 

Serveren
6

Serveer de vegetarische worstenbroodjes met de patatjes, appel-wortelsalade en smokey tomatenketchup.