Skip to main content
Vegetarische schnitzel met bieslookroomsaus

Vegetarische schnitzel met bieslookroomsaus

met gebakken krieltjes en salade

4.3
(2,2K)

De vegetarische schnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen:
Ei
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Vegetarische schnitzel

(Bevat: Ei, Soja, Tarwe)

⅓ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

50 ml

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook

20 gram

Veldsla

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)698 kcal
Energie (kJ)2919 kJ
Vetten40.1 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten59.8 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels9.1 g
Eiwitten21.1 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bereiden
1
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 12 - 14 minuten.
  • Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Bakken en snijden
2
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de bieslook fijn.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, peper en zout.
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak, zodra de pan goed heet is, de schnitzel 3 - 4 minuten per kant, of tot de schnitzel goudbruin is.
Saus maken
3
  • Verhit ondertussen in een andere koekenpan 50 ml kookroom per persoon op middelmatig vuur. 
  • Voeg per persoon: 1/8 bouillonblokje en 2 el water toe en laat de saus 3 - 4 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en voeg eventueel een klein beetje water toe als de saus te dik is.
  • Roer vlak voor het serveren de bieslook door de saus.
Serveren
4
  • Voeg de komkommer, tomaat en veldsla toe aan de dressing en schep om.
  • Verdeel de vegetarische schnitzel, de krieltjes en de salade over de borden. Serveer de bieslookroomsaus over de vegetarische schnitzel.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders