Vegetarische schnitzel met bieslookroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische schnitzel met bieslookroomsaus

Vegetarische schnitzel met bieslookroomsaus

met gebakken krieltjes en salade

De vegetarische schnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.

Labels:
Veggie
Familie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Vegetarische schnitzel

⅓ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook

20 gram

Veldsla

¾ tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Bloem

½ el

Extra vierge olijfolie

2 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Honing

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)832 kcal
Energie (kJ)3481 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers11 g
Vezels9.7 g
Eiwitten22 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bereiden
1
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 15 - 20 minuten.
  • Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met per persoon 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout.
Bakken en snijden
2
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de bieslook fijn.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, peper en zout.
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak, zodra de pan goed heet is de schnitzel 3 - 4 minuten per kant, of tot de schnitzel goudbruin is.
Saus maken
3
  • Verhit ondertussen in een andere koekenpan 1 el roomboter per persoon op middelmatig vuur. Voeg, wanneer de roomboter gesmolten is, 1/2 el bloem per persoon toe. Bak 1 minuut, of tot de bloem begint te geuren.
  • Voeg vervolgens de kookroom en 50 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng op smaak met peper.
  • Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat de saus 3 - 5 minuten op laag vuur inkoken.
  • Voeg vlak voor het serveren de bieslook toe aan de saus.
Serveren
4
  • Voeg de komkommer, tomaat en veldsla toe aan de dressing en schep om.
  • Verdeel de vegetarische schnitzel, de krieltjes en de salade over de borden. Serveer de bieslookroomsaus over de vegetarische schnitzel.