
Vegetarische quesadilla met kruidenkaasblokjes
met belegen kaas, salsa en chilimayonaise
Vandaag bereid je vegetarische quesadilla's. De verse koriander en de zoet-pikante chilisaus geven dit gerecht zoveel smaak dat je het vlees niet zult missen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Limoen
¼ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
¼ zakje(s)
Zoet-pikante chilisaus
2 stuk(s)
Witte tortilla
(Bevat Tarwe)
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Kruidenkaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
¾ el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snipper de ui fijn. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de paprika in reepjes.
- Meng in een grote kom de courgette en paprika met per persoon: 3/4 tl Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak), 1/4 el olijfolie, peper en zout.

- Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de groenten 4 - 5 minuten.
- Snijd de limoen in partjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes en hak de koriander fijn.
- Meng in een kom de tomaat, ui, koriander en het sap van 1 limoenpartje per persoon (zie Tip). Breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak.
Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak deze dan mee met de andere groenten.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

- Leg de tortilla's op een bakplaat met bakpapier.
- Beleg de helft van de tortilla's met de gebakken groenten, geraspte belegen kaas en kruidenkaasblokjes.
- Vouw de tortilla's dubbel en druk de quesadilla's goed aan.
- Herhaal dit met alle tortilla's. Bak de quesadilla's 6 - 8 minuten bovenin de oven.

- Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pikante chilisaus.
- Verdeel de quesadilla's over de borden.
- Garneer met de eventuele overige limoenpartjes.
- Serveer met de chilimayonaise en de salsa.