HelloFresh
topBanner
Vegetarische kapsalon met Mexicaanse twist

Vegetarische kapsalon met Mexicaanse twist

met zelfgemaakte guacamole en tomatensalsa

Lees meer

In de kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit streetfoodgerecht.

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

450 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

3 tl

Mexicaanse kruiden

1 pak

Zwarte bonen

1 stuks

Babymais

1 stuks

Avocado

½ stuks

Sjalot

½ stuks

Rode peper

½ stuks

Knoflookteen

10 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Limoen

2 stuks

Tomaat

25 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3592 kJ
Energie (kcal)859 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers27.0 g
Vezels23 g
Eiwitten21 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel en snijd in frieten van 1 cm dik. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl Mexicaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om en bak de frietjes 20 – 30 minuten in de oven, tot ze gaar zijn. Schep halverwege om.

2

Giet de zwarte bonen af. Meng de bonen in een kom met per persoon 1/2 tl Mexicaanse kruiden en 1/4 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de laatste 5 minuten de bonen over de frietjes en bak mee in de oven. Snijd ondertussen de maiskorrels los van de maiskolf.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de maiskorrels 4 – 6 minuten met een snuf zout. Snijd ondertussen de avocado in blokjes en snipper de sjalot zeer fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn en hak de koriander grof. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten.

4

Snijd de tomaat in kleine blokjes. Prak de avocado in een kom en meng vervolgens met de rode peper, sjalot, knoflook en 1/3 van de koriander. Meng dan per persoon 1/2 el limoensap en 1/2 tl extra vierge olijfolie door de guacamole. Breng op smaak met peper en zout. Meng voor de salsa de tomatenblokjes in een kom met 1/3 van de koriander. Voeg per persoon 1 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn toe aan de tomatensalsa. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng de maiskorrels met de zwarte bonen en zoete aardappel en strooi de cheddar erover. Zet de bakplaat nog 3 – 5 minuten terug in de oven, of tot de cheddar gesmolten is.

6

Verdeel de bonen en zoete-aardappelfrieten met cheddar over de borden. Serveer met de guacamole, tomatensalsa en zure room. Garneer met de overige koriander en limoenpartjes.