HelloFresh
topBanner
Vegetarische chili

Vegetarische chili

Met ananas-salsa en een tortilla

Lees meer

Chili con carne is niet meer weg te denken uit zowel de Mexicaanse als de Texaanse 'TexMex' eetcultuur. Ondanks dat je de chili vandaag zonder vlees maakt, bevat het gerecht toch veel eiwitten, in de vorm van rode kidneybonen. De ananas-salsa die je erbij serveert geeft het een friszoet tintje.

Labels:BalansVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Ui

⅔ stuks

Rode peper

1 stuks

Rode paprika

⅔ stuks

Ananas

5 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 blik

Bonen

2 tl

Gemalen kaneel

2 tl

Mexicaanse kruiden

1 pak

Tomatenblokjes

2 stuks

Bruine tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

100 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2176 kJ
Energie (kcal)520 kcal
Vetten13.0 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers29.1 g
Vezels18 g
Eiwitten22 g
Cholesterol0 mg
Zout3.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de rode paprika in blokjes. Snijd de schil van de ananas, verwijder de harde kern en snijd in kleine blokjes. Snijd daarna 1/3 van de benodigde ananas zeer fijn voor de salsa. Snijd de verse bladpeterselie fijn en laat de kidneybonen uitlekken.

2

Verhit een wok of hapjespan, zonder olie, en bak de kaneel en de Mexicaanse kruiden 1 minuut of tot ze beginnen te geuren. Voeg de olijfolie toe en fruit de helft van de rode peper, knoflook en ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, tomatenblokjes, de grote blokjes ananas en de kidneybonen toe. Verkruimel er ¼ groentebouillonblokje per persoon boven en bak nog 2 – 3 minuten op middelhoog vuur.

3

Blus de chili af met de zwarte balsamicoazijn en bak al roerend nog 3 minuten. Verlaag het vuur, dek af, en laat nog 6 – 8 minuten zachtjes pruttelen. Meng ondertussen in een kom de fijngesneden ananas met de helft van de rode peper en de helft van de bladpeterselie. Breng de salsa op smaak met peper en zout. Bewaar apart.

4

Verwarm ondertussen de tortilla's 5 – 7 minuten in de oven.

5

Roer de helft van de zure room door de chili en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de vegetarische chili over de borden. Garneer met de salsa, de overige zure room en de overige bladpeterselie. Serveer met de tortilla.