Skip to main content
Varkensfilet met cranberrysaus
Varkensfilet met cranberrysaus

Varkensfilet met cranberrysaus

met aardappelgratin, bospeen en coleslaw

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Spekreepjes

250 gram

Aardappelen

50 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

⅓ bosje(s)

Bospeen

½ stuk(s)

Sinaasappelsap

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Varkensfilet

40 gram

Cranberrychutney

½ stuk(s)

Appel

50 gram

Spruiten

5 gram

Verse bieslook

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

20 gram

Veenbes-pittenmix

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)633 kcal
Energie (kJ)2649 kJ
Vetten47.6 g
waarvan verzadigd23.6 g
Koolhydraten34.5 g
waarvan suikers25 g
Vezels8.2 g
Eiwitten12.1 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan
Rasp
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Gratin maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes en de helft van de ui 5 - 6 minuten. Voeg eventueel wat olie toe als de ui aanbakt. Was ondertussen de aardappel en snijd in dunne plakken. Zet de aardappelschijfjes rechtop in een ovenschaal. Verdeel de spekblokjes en ui erover - bewaar de koekenpan. Giet de slagroom over de schaal, garneer met de kaas en bak 25 - 35 minuten in de oven.

Voorbereiden
2

Snijd het loof van de bospeen (maar laat een stukje groen zitten) en schil ze met een dunschiller. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp en pers de sinaasappel. Verhit een hapjespan met deksel op middelmatig vuur en rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin is. Haal uit de pan en bewaar apart.

Peen koken
3

Zet de hapjespan met deksel terug op het vuur en smelt de helft van de boter in de pan. Leg de bospeen plat op de bodem, voeg het sinaasappelsap en de rasp toe, dek af en breng aan de kook. Laat, afgedekt 15 - 20 minuten zachtjes koken. Voeg een scheutje water toe als de saus te snel inkookt. Haal het deksel van de pan, breng op smaak met peper en laat eventueel nog verder inkoken zonder deksel.

Varkensfilet bakken
4

Smelt de overige boter in de koekenpan van de spek en ui op middelhoog vuur en bak de varkensfilet rondom bruin. Leg de varkensfilet in een ovenschaal en bak 8 - 12 minuten in de oven, of totdat hij rosé is vanbinnen. Verwarm ondertussen op laag vuur het achtergebleven bakvet van de varkensfilet en voeg de cranberrychutney, de zwarte balsamicoazijn en de honing naar smaak toe. Houd de saus op laag vuur warm tot serveren.

Salade maken
5

Halveer de appel en verwijder het klokhuis. Rasp de spruitjes en de appel met een grove rasp (zie TIP). Snijd de bieslook fijn. Meng in een saladekom de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie en peper en zout naar smaak tot een dressing. Voeg de salademix, de geraspte spruiten en appel, de overige rode ui, de cranberry-pittenmix en de helft van de bieslook toe en meng goed.

Tip: Pak het spruitje bij de steelaanzet beet. Zo kun je het hele eetbare deel raspen. Vind je het lastig om de spruitjes te raspen? Snijd ze dan zeer fijn.

Serveren
6

Snijd de varkensfilet in plakken en verdeel de cranberrysaus erover. Leg de bospeen ernaast, schenk de overgebleven saus erbij en garneer met het amandelschaafsel. Serveer met de salade en de aardappelgratin. Garneer de gratin met de overige bieslook.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

met aardappelgratin en frisse salade
Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

met uienchutney, tomaat en oude kaas
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Visstoof met kokosmelk en spekjes

Visstoof met kokosmelk en spekjes

met aardappel, courgette en prei
Aubergine uit de oven met witte kaas en granaatappelpitjes

Aubergine uit de oven met witte kaas en granaatappelpitjes

met parelcouscous, verse munt en yoghurt-tahinsaus
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Low-carb salade met kogelbiefstuk

Low-carb salade met kogelbiefstuk

met krokante kikkererwten en gegrilde courgette
Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen
Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

met broccolini, gekleurde wortel en citroenmelissesaus
Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met een extra salade van gemengde sla, cherrytomaten en walnoot
Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

met spinazie en salie

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui