HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUdonnoedels Met Kip In Zoete Aziatische Saus
topBanner
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met champignons en komkommer

Supersnel
Lees meer

Het voordeel van verse udonnoedels is dat ze snel klaar zijn en daarom in de saus meegekookt kunnen worden - zo nemen ze alle smaken op van dit eenpansgerecht.

Labels:Lekker snel
Allergenen:SojaGlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

2.68 stuk(s)

Lente-ui

2 cm

Verse gember

200 gram

Kippendijreepjes

1 stuk(s)

Komkommer

2 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

400 gram

Verse udonnoedels

(BevatGluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Ketjap manis

100 ml

Kippenbouillon

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2604 kJ
Energie (kcal)622 kcal
Energie (kJ)2604 kJ
Energie (kcal)622 kcal
Vetten17.0 g
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten86 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers22.0 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels4.55 g
Vezels4.55 g
Eiwitten30 g
Eiwitten30 g
Zout3.0 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Grote hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Bereid de kippenbouillon.
  • Snijd het witte gedeelte van de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer eventueel in de lengte als de bosui erg dik is. Snijd het groene gedeelte in dunne ringetjes en bewaar apart.
  • Rasp de gember.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Calcium vind je ook in boerenkool en paksoi.

2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en kippendijreepjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg het witte gedeelte van de bosui en de gesneden paddenstoelen toe en bak 3 - 5 minuten met het deksel op de pan.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.
3
  • Voeg de bouillon, de zoete Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip met groenten (zie Tip).
  • Voeg de udonnoedels toe en kook, zonder deksel, 2 - 4 minuten op laag vuur zodat de noedels langzaam loskomen.
  • Voeg de laatste 2 minuten de komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Spoel de noedels dan voor gebruik goed af in een vergiet en/of laat de ketjap achterwege. Die kun je altijd na het serveren nog naar smaak toevoegen.

4
  • Verdeel de noedels, kip en groenten over de borden.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui.