
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus
met champignons en komkommer
Het voordeel van verse udonnoedels is dat ze snel klaar zijn en daarom in de saus meegekookt kunnen worden - zo nemen ze alle smaken op van dit eenpansgerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
90 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
1.32 stuk(s)
Lente-ui
1 cm
Verse gember
100 gram
Kippendijreepjes
½ stuk(s)
Komkommer
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
200 gram
Verse Udon noedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
½ stuk(s)
Knoflookteen
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
50 ml
[Zoutarme] kippenbouillon
Benodigdheden
Instructies

- Bereid de kippenbouillon.
- Snijd het witte gedeelte van de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer eventueel in de lengte als de bosui erg dik is. Snijd het groene gedeelte in dunne ringetjes en bewaar apart.
- Rasp de gember.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Calcium vind je ook in boerenkool en paksoi.

- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en kippendijreepjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg het witte gedeelte van de bosui en de gesneden paddenstoelen toe en bak 3 - 5 minuten met het deksel op de pan.
- Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.

- Voeg de bouillon, de zoete Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip met groenten (zie Tip).
- Voeg de udonnoedels toe en kook, zonder deksel, 2 - 4 minuten op laag vuur zodat de noedels langzaam loskomen.
- Voeg de laatste 2 minuten de komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je zoutinname? Spoel de noedels dan voor gebruik goed af in een vergiet en/of laat de ketjap achterwege. Die kun je altijd na het serveren nog naar smaak toevoegen.

- Verdeel de noedels, kip en groenten over de borden.
- Garneer met het groene gedeelte van de bosui.