Truffelorzo met doradefilet en paddenstoelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Truffelorzo met doradefilet en paddenstoelen

Truffelorzo met doradefilet en paddenstoelen

met parmigiano reggiano en rucolasalade met peer en pecannoten

Deze risotto bereid je van orzo, een bijzondere paddenstoelenmix en truffelolie. Zo haal je het restaurant bij jou in huis en ben jij voor een avond chefkok.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

115 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

20 gram

Parmigiano Reggiano DOP

5 gram

Verse bladpeterselie

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

8 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

½ stuk(s)

Peer

20 gram

Rucola

1 stuk(s)

Doradefilet

10 gram

Pecanstukjes

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

175 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1015 kcal
Energie (kJ)4248 kJ
Vetten59.8 g
waarvan verzadigd21.6 g
Koolhydraten73.6 g
waarvan suikers17.8 g
Vezels10.4 g
Eiwitten42.3 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de helft van de parmigiano reggiano-vlokken grof. Snijd de verse bladpeterselie fijn.

Tip: Heb je geen paddenstoelenbouillon in huis? Dan kun je ook groentebouillon gebruiken.

Orzo bereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Verhoog het vuur naar middelmatig, voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut (zie Tip). Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Tip: Heb je witte wijn in huis? Blus de orzo dan eerst af met een scheutje witte wijn.

Paddenstoelen bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de paddenstoelen 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Meng de gebakken paddenstoelen, olijfolie met truffel, de fijngesneden parmigiano reggiano en de helft van de bladpeterselie door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
4

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes. Meng vlak voor serveren de rucola en de peerblokjes door de dressing.

Dorade bakken
5

Dep de doradefilet droog met keukenpapier. Verhit in de koekenpan van de paddenstoelen 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de doradefilet 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over diepe borden. Leg de dorade erop en garneer met de overige bladpeterselie en parmigiano reggiano-vlokken. Serveer de salade met peer ernaast. Garneer de salade met de pecanstukjes.