topBanner
Traybake met kipfilet piri-piri en krieltjes

Traybake met kipfilet piri-piri en krieltjes

met gekleurde paprika en een salade met witte kaas

Lees meer

Ontdek het gemak van een traybake - meng alle ingrediënten op één bakplaat en de oven doet de rest.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:Caloriebewust
Allergenen:

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Krieltjes

3 tl

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ kuipje(s)

Biologische tomatenpuree

½ tl

Piri-pirikruiden

2 stuk(s)

Kipfilet

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Gele paprika

2 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Radicchio en romaine

50 gram

Witte kaas

Zelf toevoegen

2 tl

Honing

1 el

Olijfolie

2 tl

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2425 kJ
Energie (kcal)580 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels10 g
Eiwitten35 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng de krieltjes in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 11/2 tl gedroogde tijm. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en laat genoeg ruimte over voor de kippendij en de paprika. Gebruik eventueel 2 bakplaten als je voor meer dan 3 personen kookt. Bak eerst alleen de krieltjes 20 minuten in de oven.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook met per persoon: 1/4 kuipje tomatenpuree, 1 tl honing en 1/4 tl piri-pirikruiden. Breng op smaak met peper en zout. Meng de kipfilet door de piripiri-marinade en laat de smaken in de kip trekken.

3

Snijd de rode puntpaprika en gele paprika in reepjes. Schep de krieltjes om na 20 minuten. Voeg beide paprika's toe aan de bakplaat.

4

Leg de gemarineerde kipfilet naast de krieltjes en de paprika's op de bakplaat. Bak deze 12 - 15 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.

5

Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de slamix en de tomatenblokjes door de dressing en verkruimel de witte kaas erboven.

6

Verdeel de geroosterde kipfilet, krieltjes en paprika over de borden. Serveer met de gemengde salade.