Provençaals gevulde tomaten met kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Provençaals gevulde tomaten met kipfilet

Provençaals gevulde tomaten met kipfilet

met rijst en feta

.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Vleestomaat

85 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Krulpeterselie en oregano

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

12 gram

Panko paneermeel

(Bevat Gluten)

100 gram

Kipfilet met Mediterrane kruiden

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3376 kJ
Energie (kcal)807 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels6 g
Eiwitten35 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Zeef
Koekenpan
Ovenschaal
Keukenpapier

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met 1/4 blokje groentebouillon per persoon aan de kook in een pan met deksel. Was de tomaten. Snijd op 1,5 cm van de bovenkant van de tomaten het kapje eraf en bewaar. Schep met een lepel de kern en pitjes uit de tomaten. Snijd de binnenkant van de tomaten grof en houd apart in een kom. Bestrooi de uitgeholde tomaten met zout en zet ze omgekeerd in een vergiet. Laat ze uitlekken.

.
2

Kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna, als het nodig is, af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd de oregano en 3/4 van de peterselie grof. Bewaar de overige peterselie als garnering. Snijd de feta in kleine blokjes.

.
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Neem de pan van het vuur en voeg de panko en de gesneden peterselie en oregano toe. Meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

.
4

Dep de binnenkant van de tomaten droog met keukenpapier. Vet de ovenschaal in met de overige olijfolie. Meng het kruidenmengsel met de rijst, de binnenkant van de tomaten en de blokjes feta. Plaats de tomaten in de ovenschaal en vul ze met de kruidige rijst. Plaats de kapjes weer op de tomaten. Schep de overgebleven rijst tussen de tomaten in de ovenschaal. Bak de gevulde tomaten 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

.
5

Wacht tot de gevulde tomaten 20 minuten in de oven hebben gestaan. Verhit dan de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilethaasjes in 5 - 6 minuten rondom bruin.

.
6

Leg de tomaten op het bord en schep de overige rijst ernaast. Let de kipfilet op de rijst. Garneer met de overige peterselie.