Tomatensoep met bruschetta's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatensoep met bruschetta's

Tomatensoep met bruschetta's

met paprikapesto en grana padano

De bruschetta is geboren in Rome, waar dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt werd om versgeperste olijfolie mee voor te proeven.

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
•Familie
•Veggie
Allergenen:
Gerst
•Haver
•Rogge
•Sesamzaad
•Soja
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Cashewnoten
•Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

3 stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

½

Tomatenpuree

40 gram

Paprikapesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2537 kJ
Energie (kcal)606 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten56.1 g
waarvan suikers23.6 g
Vezels14 g
Eiwitten23.3 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

•Soeppan met deksel
•Bakplaat met bakpapier
•Staafmixer

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve maantjes en de tomaat in partjes.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppot met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de wortel, de tomaat, de Siciliaanse kruidenmix en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.

Soep koken
3

Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pot. Voeg de honing en 250 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.

Bruschetta's maken
4

Snijd ondertussen het broodje in sneetjes van 1 cm. Verdeel de broodsneetjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bak de broodjes 6 – 8 minuten in de oven. Beleg daarna met de paprikapesto.

Soep pureren
5

Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de Grana Padano toe en pureer de soep met een staafmixer (zie Tip). Voeg eventueel warm water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de Grana Padano in deze stap dan achterwege. De overige kaas kan in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige Grana Padano. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de bruschetta's.

Weetje: Dit gerecht bevat ruim 300 gram groente per portie en levert je al bijna 50% van de ADH vezels. Daarnaast is het rijk aan vitamine A - goed voor gezonde ogen en een sterk immuunsysteem.