topBanner
Tomatensoep en bruschetta's met harissahummus

Tomatensoep en bruschetta's met harissahummus

met geraspte Italiaanse kaas

Lees meer

De bruschetta is de perfecte partner van goede olijfolie. In Rome werd dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt om versgeperste olijfolie voor te proeven.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:FamilieVeggieCaloriebewust
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)NotenMosterdSesamzaadSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ stuk(s)

Wortel

6 stuk(s)

Pruimtomaat

2 tl

Gedroogde tijm

2 tl

Paprikapoeder

1 kuipje(s)

Biologische tomatenpuree

2 stuk(s)

Bruin broodje

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

80 gram

Paprikapesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

80 gram

Harissa hummus

(BevatMosterd, Sesamzaad, Sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Honing

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2380 kJ
Energie (kcal)569 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels13 g
Eiwitten23 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve plakken en de pruimtomaat in parten.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de wortel, pruimtomaat, gedroogde tijm, het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.

3

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de honing en 250 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.

4

Snijd ondertussen het bruine broodje in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes over een bakplaat met bakpapier, beleg met de harissahummus, besprenkel eventueel met de overige olijfolie en bak 6 – 8 minuten in de oven.

5

Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de Italiaanse kaas toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel (warm) water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige Italiaanse kaas. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de bruschetta's met harissahummus.