HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTjap Tjoy Met Kippendijreepjes
topBanner
Tjap tjoy met kippendijreepjes

Tjap tjoy met kippendijreepjes

met bruine rijst

Lees meer

Wist jij dat Tjap Tjoy in het Chinees gemengde groenten betekent?

Labels:CaloriebewustLekker snel
Allergenen:Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

2.5 cm

Verse gember

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Groene paprika

120 gram

Bruine snelkookrijst

240 gram

Kippendijreepjes met Oosterse kruiden

50 gram

Taugé

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

1 zakje(s)

Ketjap

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Bloem

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2753 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels8 g
Eiwitten33 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Grote wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de ui in parten en hak grof. Pers of snijd de knoflook. Snijd de rode peper fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de champignons in plakken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in reepjes.

2

Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat indien nodig uitstomen met deksel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan. Bak de ui, knoflook, rode peper en gember 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kippendijreepjes toe, samen met 1 tl bloem per persoon en roerbak 3 - 4 minuten.

3

Verkruimel 1/4 kippenboullionblokje per persoon boven de pan. Voeg de rode puntpaprika, groene paprika en champignons toe in de pan en bak 5 - 7 minuten. Voeg de ketjap en 50 ml water per persoon toe aan de pan. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken op middelhoog vuur tot er een saus ontstaat. Voeg de taugé en sesamolie toe en bak het geheel nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rijst over de borden. Schep de groenten, kippendijreepjes en saus over de rijst.