Tjap tjoy met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tjap tjoy met kippendijreepjes

Tjap tjoy met kippendijreepjes

met bruine rijst

Wist jij dat Tjap Tjoy in het Chinees gemengde groenten betekent?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

1.25 cm

Verse gember

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Groene paprika

60 gram

Bruine snelkookrijst

120 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

25 gram

Sojascheuten

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 tl

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)658 kcal
Energie (kJ)2753 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers18 g
Vezels6.5 g
Eiwitten33 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Grote wok of hapjespan

Instructies

Snijden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst (zie Tip).
  • Snijd de ui in parten en hak grof. Pers of snijd de knoflook.
  • Snijd de rode peper fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Snijd de champignons in plakken.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in reepjes.

Tip: Extra snel? Kook het water in de waterkoker.

Bakken
2
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat indien nodig uitstomen met deksel.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan.
  • Bak de ui, knoflook, rode peper (s) en gember 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de kippendijreepjes toe, samen met 1 tl bloem per persoon en roerbak 3 - 4 minuten.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Saus maken
3
  • Verkruimel 1/4 kippenboullionblokje per persoon boven de pan.
  • Voeg de rode puntpaprika, groene paprika en champignons toe in de pan en bak 5 - 7 minuten.
  • Voeg de ketjap en 50 ml water per persoon toe aan de pan. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken op middelhoog vuur tot er een saus ontstaat.
  • Voeg de taugé en sesamolie toe en bak het geheel nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Schep de groenten, kippendijreepjes en saus over de rijst.

Tip: Wist je dat deze rijst meer dan de dubbele hoeveelheid vezels bevat als witte rijst? Vezels zorgen ook voor een goede stoelgang en een langer verzadigingsgevoel.