HelloFresh
topBanner
Thaise noedelsoep met kip en gele wortel

Thaise noedelsoep met kip en gele wortel

met kastanjechampignons, Chinese kool en koriander

QUICK & EASY
Lees meer

Vandaag nemen we je mee naar de Thaise keuken met een snelle, rijkgevulde soep. De wokpasta die je gebruikt is ook de basis voor pad thai en geeft het een Aziatisch tintje. En daar hoort een beetje pittigheid bij. Die kun je natuurlijk zelf naar smaak bepalen. Houd je van pittig eten? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee.

Labels:BalansEten binnen 3 dagenQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

35 g

Thaise wokpasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

400 g

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(BevatSellerie, Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

200 g

Lamelles de filet de poulet aux épices orientales

5 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1200 ml

Kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2280 kJ
Energie (kcal)545 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels6 g
Eiwitten31 g
Zout7.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Bereid de bouillon. • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de Thaise wokpasta een halve minuut, tot de geur vrijkomt. • Voeg de groentemix toe en bak 3 – 4 minuten.

2

• Voeg de bouillon toe aan de groentemix en kook de soep, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Voeg de laatste 4 minuten de noedels toe.

3

• Verhit ondertussen 1/2 zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. • Bak de gekruide kipfiletreepjes 6 – 8 minuten. • Snijd ondertussen de koriander, inclusief steeltjes, grof.

4

• Roer de gekruide kipfiletreepjes, inclusief bakvet, door de soep. • Verdeel de soep over soepkommen en garneer met de koriander.