Skip to main content
Noedels met gehaktballetjes op z'n Thais
Noedels met gehaktballetjes op z'n Thais

Noedels met gehaktballetjes op z'n Thais

met paksoi, verse appelsien en pinda's

4.2
(188)

Speciaal ingrediënt in je box! De sojasaus in jouw box bevat minder zout, maar is minstens zo lekker.

Labels:
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Soja
Gluten
Sesamzaad
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paksoi

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

4 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Thaise kruiden

(Kan bevatten: Selderij, Ei, Gluten, Mosterd, Soja)

100 gram

Mie noedels

(Bevat: Tarwe)

½ stuk(s)

Wortel

20 ml

Sojasaus

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Sesamzaad, Pinda's, Noten)

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Tarwe, Soja, Sesamzaad)

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Sesamzaad, Noten)

Zelf toevoegen

1.5 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Ketjap of zoete sojasaus

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Zwarte peper

Voedingswaarden

Energie (kJ)3963 kJ
Energie (kcal)947 kcal
Vetten36.9 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten111.8 g
waarvan suikers25.8 g
Vezels9 g
Eiwitten38.3 g
Zout4.5 g
Trans Fat0.3 g
Potassium340.1 mg
Calcium84.1 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Hapjespan
Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verhit de zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 5 - 7 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd klein en houd het groene en witte gedeelte apart.
Bakken
2
  • Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
  • Zet de sauteerpan met bakvet terug op middelhoog vuur. Fruit de ui, rode peper, knoflook en wortel 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de gehaktballetjes, het witte gedeelte van de paksoi, sojasaus en honing toe en bak 2 - 3 minuten al roerend (zie Tip).

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de aangegeven hoeveelheid sojasaus en voeg de rest tijdens serveren naar smaak toe.

Noedels koken
3
  • Kook water in een pot met deksel en kook de noedels 3 - 4 minuten, giet af en spoel onder koud water.
  • Pel ondertussen de appelsien. Snijd de appelsienpartjes in kleine blokjes.
  • Hak de pinda's grof (zie Tip).

Gezondheidstip: Dit recept is hoog in calorieën. Als je let op je calorie-inname, serveer dan de helft van de pinda's of laat compleet achterwege. Je kunt de rest bewaren voor een andere keer.

Serveren
4
  • Voeg de ketjap, woksaus met gember, noedels en overige paksoi toe aan de pan en bak 1 - 2 minuten al roerend. Breng op smaak met peper.
  • Serveer de noedels over borden en werk af met de appelsien.
  • Garneer met de pinda's en gefrituurde uitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders