Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en mango
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Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en mango

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en mango

met paksoi en gezouten pinda's

Deze keer geen gehaktballetjes met spaghetti in rode saus, maar met noedels in een zoete sojasaus. De gehaktballetjes zijn heerlijk op smaak gebracht met oosterse kruiden. Een Aziatische versie van een Italiaans gerecht dus!

Allergenen:
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paksoi

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Mango

3 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met Thaise kruiden

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Gezouten pinda's

Zelf toevoegen

1.5 tl

Honing

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

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Voedingswaarden

Energie (kcal)845 kcal
Energie (kJ)3536 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten102 g
waarvan suikers20 g
Vezels6 g
Eiwitten47 g
Zout6 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Vergiet

Instructies

Couper
1

Coupez l’oignon rouge en fines demi-rondelles. Émincez ou écrasez l’ail. Retirez la base du pak-choï, puis coupez-le en petits morceaux en séparant le blanc du vert. Épluchez la mangue et détaillez-en la chair en dés. Équeutez le piment rouge. Faites-le rouler entre vos mains pour que les pépins tombent. Ciselez le piment en rondelles.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Cuire les boulettes
2

Pour les nouilles, portez 500 ml d’eau par personne à ébullition dans la casserole. Pendant ce temps, faites chauffer 1/2 cs d’huile de tournesol par personne dans la sauteuse puis, à feu vif, faites dorer les boulettes sur tous les côtés 5 à 7 minutes, ou jusqu’à ce qu’elles soient cuites. Réservez-les ensuite dans une feuille d’aluminium. Laissez la graisse de cuisson dans la poêle pour l’étape suivante.

Sauter
3

Mettez la sauteuse contenant la graisse de cuisson des boulettes sur feu doux. Faites-y revenir l’oignon rouge et l’ail 2 minutes. Ajoutez ensuite les boulettes de viande, le blanc du pak-choï, la sauce soja et 1½ cc de miel par personne. Faites sauter le tout 2 à 3 minutes à feu vif.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus of ketjap dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

Cuire les nouilles
4

Pendant ce temps, faites cuire les nouilles 2 minutes à couvert. Égouttez-les et rincez-les à l’eau froide dans la passoire.

Mélanger
5

Lorsque les nouilles sont cuites, mettez 1/2 cs de sauce soja par personne, les nouilles, la mangue et le vert du pak-choï dans la sauteuse. Faites sauter le tout 1 à 2 minutes de plus. Remuez bien, poivrez et ajoutez éventuellement du sel.

Servir
6

Concassez finement les cacahuètes. Servez le plat sur les assiettes et parsemez-le des cacahuètes et de piment rouge.