topBanner
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en mango

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en mango

met paksoi en gezouten pinda's

3.3/4(775)
Lees meer

Deze keer geen gehaktballetjes met spaghetti in rode saus, maar met noedels in een zoete sojasaus. De gehaktballetjes zijn heerlijk op smaak gebracht met oosterse kruiden. Een Aziatische versie van een Italiaans gerecht dus!

Allergenen:Glutenbevattende granenSojaPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 bol(len)

Rode ui

1 bol(len)

Knoflookteen

200 gram

Paksoi

½ bol(len)

Rode peper

½ bol(len)

Mango

6 bol(len)

Rundergehaktballetjes met Thaise kruiden

200 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

40 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

10 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

3 tl

Honing

1 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3536 kJ
Energie (kcal)845 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten102 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels9 g
Eiwitten47 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd klein en houd het groene en witte deel apart. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

2

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verhit ondertussen 1/2 zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de gehaktballetjes in 5 - 7 minuten rondom bruin op hoog vuur, of totdat ze gaar zijn. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie. Bewaar ook het bakvet in de pan voor de volgende stap.

3

Zet de hapjespan met bakvet van de balletjes terug op laag vuur. Fruit de rode ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de gehaktballetjes, het witte deel van de paksoi, de sojasaus en 11/2 tl honing per persoon toe aan de hapjespan. Roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur.

4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 2 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af in een vergiet onder koud water.

5

Voeg, wanneer de noedels gaar zijn, 1/2 el ketjap per persoon, de noedels, mango en het groene deel van de paksoi toe aan de wok of hapjespan. Roerbak het geheel nog 1 - 2 minuten. Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Hak de pinda's fijn. Verdeel het gerecht over de borden en strooi de pinda's en rode peper erover.