Tex-Mex ovenschotel met zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-Mex ovenschotel met zoete aardappel

Tex-Mex ovenschotel met zoete aardappel

met een pittige komkommersalsa

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - met het grootste gemak zet jij hiermee een volwaardige tex-mexklassieker op tafel.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

225 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

140 gram

Maïs in blik

15 gram

Zwarte-bonenpasta

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Geraspte cheddar

25 gram

Biologische zure room

¼ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Groene peper

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)533 kcal
Energie (kJ)2231 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers27 g
Vezels10.4 g
Eiwitten15 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Ovenschaal
Kom
Kleine kom

Instructies

Zoete aardappel koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm.
  • Zet de zoete aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, 5 minuten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Giet af, en laat uitstomen zonder deksel.
Snijden
2
  • Snipper de rode ui.
  • Snijd de rode puntpaprika in reepjes.
  • Giet de mais af.
  • Meng in een grote kom de zwarte bonenpasta met per persoon: 1/2 zakje Mexicaanse kruiden en 1/4 el zonnebloemolie.
  • Voeg de paprika, mais en de helft van de rode ui toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Ovenschaal beleggen
3
  • Vet een ovenschaal in met 1/4 el zonnebloemolie per persoon.
  • Verdeel de zoete-aardappelblokjes over de bodem en bedek de zoete aardappel met de groenten.
  • Garneer met de geraspte cheddar en bak 12 - 17 minuten in de oven, of totdat de cheddar goudbruin is gekleurd.
Salsa maken
4
  • Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd hem fijn. Pers de limoen uit boven een kleine kom.
  • Pluk de blaadjes van de munt en snijd deze met de bladpeterselie grof.
  • Meng in een kom de komkommer met de groene peper (s) en de kruiden. Breng op smaak met peper, zout en 1 tl limoensap per persoon.
  • Verdeel de zoete aardappel en groenten over de borden. Serveer met de groene salsa en de crème fraiche.

Tip: Let op: de groene peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder groene peper of houd apart.