Tempehbowl met zelfgemaakte gebakken uitjes en rijst
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Tempehbowl met zelfgemaakte gebakken uitjes en rijst

Tempehbowl met zelfgemaakte gebakken uitjes en rijst

met avocado, zoetzure groenten en pindadressing

Tempeh is afkomstig uit Indonesiƫ en wordt traditioneel gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Deze tempeh is gemaakt van kikkererwten - rijk aan eiwitten en vitamine B2 en daardoor zeer geschikt als vleesvervanger.

Labels:
Vegan
Allergenen:
Pinda's
ā€¢Soja
ā€¢Tarwe
ā€¢Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediƫnten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediƫnten

Hoeveelheden

Ā½ stuk(s)

Wortel

50 gram

Gesneden rode kool

75 gram

Risottorijst

Ā¼ stuk(s)

Ui

80 gram

Tempehblokjes

Ā½ stuk(s)

Avocado

140 gram

MaĆÆs in blik

Ā½ bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Ā½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

1.5 el

Wittewijnazijn

Ā½ el

Bloem

1.5 el

Suiker

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

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Voedingswaarden

Energie (kcal)943 kcal
Energie (kJ)3947 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten116 g
waarvan suikers37 g
Vezels10.5 g
Eiwitten24 g
Zout3 g

Benodigdheden

ā€¢Rasp
ā€¢Saladekom
ā€¢Kom
ā€¢Pan met deksel
ā€¢Bord
ā€¢Schuimspaan
ā€¢Steelpan
ā€¢Keukenpapier
ā€¢Koekenpan
ā€¢Kleine kom

Instructies

PrƩparer les lƩgumes Ơ l'aigre-douce
1

RĆ¢pez la carotte Ć  l'aide d'une rĆ¢pe Ć  gros trous. Dans le saladier, mĆ©langez, par personne : 1,5 cs de vinaigre de vin blanc, 1/2 cs de sucre et une pincĆ©e de sel. MĆ©langez-y le chou rouge et la carotte rĆ¢pĆ©e. RĆ©servez et mĆ©langez de temps en temps.

MĆ©langer l'oignon
2

Portez une bonne quantitĆ© d'eau Ć  Ć©bullition dans la casserole pour le riz. Faites-le cuire 12 Ć  15 minutes Ć  couvert. Ensuite, Ć©gouttez-le au besoin et rĆ©servez-le sans couvercle. Pendant ce temps, Ć©mincez l'oignon en demi-rondelles trĆØs fines. Dans le bol, mĆ©langez l'oignon Ć  la farine. Retirez ensuite l'oignon du bol et battez le reste de farine.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan niet alle risottorijst, maar gebruik 2/3 deel. De overige risottorijst kun je de volgende dag serveren in een lunchsalade.

Frire l'oignon
3

Faites chauffer environ 3 cs d'huile de tournesol par personne dans la petite casserole Ć  feu moyen-vif. Lorsque l'huile est trĆØs chaude, ajoutez-y l'oignon et faites-le frire 2 Ć  3 minutes, jusquā€™Ć  ce qu'il soit dorĆ©. Retirez-le de la casserole Ć  lā€™Ć©cumoire et laissez-le Ć©goutter sur une assiette recouverte d'essuie-tout. Salez et poivrez Ć  votre goĆ»t.

Tip: Let op: het frituren gaat erg snel! Dus blijf erbij en houd de kleur van de ui goed in de gaten.

PoĆŖler le tempeh
4

Faites chauffer 1/2 cs d'huile de tournesol par personne dans la poĆŖle Ć  feu moyen-vif. Faites-y cuire les dĆ©s de tempeh 4 Ć  5 minutes. DĆ©glacez-les avec, par personne : 1 cs de sauce soja Lucullus et 1/2 cs de sucre. MĆ©langez jusquā€™Ć  dissolution du sucre.

Couper
5

Coupez l'avocat en deux, retirez-en le noyau et dĆ©taillez-en la chair en tranches. Ɖgouttez le maĆÆs. Dans le petit bol, mĆ©langez le beurre de cacahuĆØtes Ć  la sauce soja et, par personne : 1/2 cs de sucre et 1/2 cs de vinaigre de vin blanc pour prĆ©parer une vinaigrette.

Tip: Zitten er nog klontjes pindakaas in de dressing? Verwarm de dressing dan kort in een steelpan.

Servir
6

Servez le riz, les lĆ©gumes Ć  l'aigre-douce, le maĆÆs, l'avocat et le tempeh dans des bols. Garnissez le tout de gomasio et d'oignon frit. Accompagnez de la vinaigrette Ć  la cacahuĆØte.

Tip: Wist je dat de tempeh van kikkererwten gemaakt is? Dit maakt hem niet alleen lekker, maar ook rijk aan eiwitten, vezels Ć©n ijzer!