Stir-fry met bulgogisaus en boerenworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stir-fry met bulgogisaus en boerenworst

Stir-fry met bulgogisaus en boerenworst

met noedels, spitskool en sesamzaad

De spitskool zit al gesneden in je box. Hierdoor zet je gemakkelijk een lekkere maaltijd op tafel.

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
•Familie
Allergenen:
Tarwe
•Sulfiet
•Sesamzaad
•Vis
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1.25 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ bosje(s)

Lente-ui

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

100 gram

Gesneden spitskool

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

0.13 stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2554 kJ
Energie (kcal)610 kcal
Vetten27.6 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten58.1 g
waarvan suikers14.1 g
Vezels10 g
Eiwitten30 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

•Pan
•Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen. Houd een klein deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.
Vlees bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de gember, knoflook, rode peper en ui 1 - 2 minuten.
  • Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel. Druk met een spatel het worstvlees in kleinere stukken en bak 2 - 3 minuten al roerend. 
  • Kook ondertussen de noedels 2 - 3 minuten in de pot met deksel.
  • Voeg in de laatste minuut de gesneden spitskool toe en kook mee.
Groenten bakken
3
  • Voeg de bulgogisaus, de lente-ui en de paprika toe aan de sauteerpan en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. 
  • Giet de noedels en spitskool af en voeg toe aan de sauteerpan. 
  • Blus het geheel af met de sojasaus en per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 el water. Meng alles goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels met de groenten over de borden.
  • Garneer het geheel met de sesamzaadjes en het overige groene gedeelte van de lente-ui.

Weetje: Deze volkoren noedels zijn gemaakt van 100% volkorenmeel en bevatten in vergelijking met witte noedels niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1, B2 en E.