Stir-fry met sticky paddenstoelen en sriracha-mayo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stir-fry met sticky paddenstoelen en sriracha-mayo

Stir-fry met sticky paddenstoelen en sriracha-mayo

met rijst, courgette en gefrituurde uitjes

Gember is ontzettend veelzijdig. Van zoet tot hartig en van thee tot cake. Gember combineert supergoed met lichtzoete ingrediënten zoals wortel en pompoen, maar ook met andere specerijen zoals anijs en chilipeper.

Labels:
Vegan
Veggie
Allergenen:
Mosterd
Soja
Eieren
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

25 gram

Sriracha-mayo

(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

50 gram

Witte kool en wortel

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ tl

Verse gember

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2767 kJ
Energie (kcal)661 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten77.1 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels6.6 g
Eiwitten13 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de limoen in kwarten.
  • Snijd de courgette in halve maantjes van ½ cm dik.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp ½ tl gember per persoon.
Sticky paddenstoelen maken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen en courgette toe en bak in 6 - 8 minuten goudbruin. 
  • Bak de laatste 2 minuten de Vietnamese saus mee. Breng op smaak met peper en zout.
Rijst bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg knoflook, gember, kool, wortel en Koreaanse kruiden toe en bak 4 - 6 minuten.
  • Voeg de rijst toe en bak 2 - 4 minuten verder. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Verdeel de paddenstoelen en courgette over de rijst.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes en de sriracha-mayo (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Knijp er 1 limoenpartje per persoon boven uit.