Je maakt voor dit gerecht een eigen woksaus van sojasaus, vissaus, rode peper, witte azijn en honing. Der rijst krijgt extra smaak omdat je eerst sesamzaad gaat roosteren en daaraan de rijst toevoegt. Je eet de gewokte biefstukpuntjes met groenten en de zelfgemaakte Oosterse saus.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
110 gram
Biefstukreepjes
5 gram
Sesamzaad
85 gram
Basmatirijst
¼ stuk(s)
Rode peper
1 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 ml
Sojasaus
5 ml
Vissaus
200 gram
Chinese groentemix
1 el
Zonnebloemolie
½ el
Roomboter
1 tl
Wittewijnazijn
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Haal de biefstukpuntjes uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kunnen komen. Kook 175 ml water per persoon voor de rijst.
Rooster 2/3 van het sesamzaad 1 minuut op middelhoog vuur in een pan met deksel. Verhit de helft van de zonnebloemolie. Voeg de rijst toe en bak al roerende 30 seconden.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Maak een sausje van de sojasaus, vissaus, rode peper, witte wijnazijn, honing en 2 el water per persoon.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en roerbak de biefstukpuntjes 1 – 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de Oosterse groentemix, gember en knoflook 2 minuten op hoog vuur. Voeg de saus toe, bak nog 1 – 2 minuten en breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de biefstukpuntjes met vleesjus toe en roerbak nog 30 seconden.
Verdeel het gerecht over de borden, garneer met het overige sesamzaad en serveer met de rijst.