Skip to main content
Steak met zoete appel-zuurkool
Steak met zoete appel-zuurkool

Steak met zoete appel-zuurkool

met knoflook-aardappelpuree en aardbei-balsamicosaus

Receptontwikkelaar Chiara: "Een van mijn favoriete groenten om mee te koken in de winter is zuurkool! Door de fermentatie krijgt het namelijk veel smaak. Om het zure van de zuurkool voor iedereen toegankelijk te maken, heb ik er in dit recept voor gekozen om het te combineren met zoetere elementen zoals appel, bruine suiker en onze aardbei-balsamicosaus."

Allergenen:
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Zuurkool

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

25 ml

Aardbeiensaus

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

2.5 el

[Plantaardige] boter

1

[Plantaardige] melk

2 tl

Mosterd

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3272 kJ
Energie (kcal)782 kcal
Vetten35.3 g
waarvan verzadigd21.6 g
Koolhydraten78.3 g
waarvan suikers27.5 g
Vezels14.4 g
Eiwitten32.9 g
Zout3.2 g
Potassium1186.3 mg
Calcium25.5 mg
Iron1.4 mg

Benodigdheden

Pan
Sieb
Aardappelstamper
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Voeg toe aan een pot en zet onder water. Kook de aardappelen 10 minuten.
  • Pel de knoflookteen en voeg het toe aan de pot, kook nog 5 minuten. Houd 30 ml kookvocht per persoon apart. Giet af en houd apart.
  • Snijd de ui in halve ringen. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. 
  • Giet de zuurkool af en spoel af onder koud water.
Puree maken
2
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de appel 2 - 3 minuten.
  • Zet het vuur laag en roer de suiker erdoor, laat 1 minuut karamelliseren.
  • Voeg de zuurkool toe en laat 6 minuten zachtjes bakken.
  • Voeg een klontje boter toe en bak 2 minuten verder. Breng op smaak met peper en zout.
  • Stamp de aardappelen en knoflook met een klontje boter, de mosterd en een scheutje melk tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
Steak bakken
3
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de boter goed heet is, de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip).
  • Haal uit de pan en breng op smaak met peper en zout. Laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Bak de ui in dezelfde pan 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Bak de steak naar smaak langer of korter, afhankelijk van hoe rood je hem wilt hebben.

Serveren
4
  • Voeg de aardbeiensaus, de zwarte balsamicoazijn en het achtergehouden kookvocht toe aan de pan Meng goed en laat 2 minuten zachtjes indikken. Zet dan het vuur uit. Roer er een klontje boter door en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de steak in reepjes. Serveer de aardappelpuree op borden en leg de steak erbovenop. Serveer de zuurkool ernaast.
  • Besprenkel de steak met de aardbeiensaus met balsamico.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes