Spinazie-kokoscurry met spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinazie-kokoscurry met spiegelei

Spinazie-kokoscurry met spiegelei

met gele rijst en cashew-kokosgarnering

De cashew is technisch gezien geen noot omdat cashews niet binnenin een vrucht groeien, maar aan de buitenkant van de vrucht: de cashewappel.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Cashewnoten
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Witte langgraanrijst

20 gram

Cashewstukjes

(Bevat: Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

50 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

100 gram

Spinazie

¼ stuk(s)

Rode peper

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

1 tl

Gemalen kurkuma

½ stuk(s)

Limoen

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

200 ml

Water

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3848 kJ
Energie (kcal)920 kcal
Vetten49.1 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers16.7 g
Vezels17 g
Eiwitten25.3 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pot met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak nog 1 minuut. Voeg de rijst en de aangegeven hoeveelheid water toe. Verkruimel de helft van het bouillonblokje erboven. Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te snel droogkookt. Laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd 1/4 rode peper per persoon fijn. Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de cashewnoten 1 minuut. Voeg daarna de kokosrasp toe en rooster tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en bewaar beide apart.

Curry maken
3

Laat de wok of sauteerpan van de garnituur een beetje afkoelen en voeg dan een scheutje zonnebloemolie toe. Bak de knoflook, de puntpaprika, de rode peper en de gele currykruiden 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en bak 4 minuten al roerend. Voeg de kokosmelk toe, verkruimel het overige bouillonblokje erboven en breng aan de kook.

Spiegelei bakken
4

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon. Snijd de koriander grof. Snijd de limoen in partjes. Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of sauteerpan met curry. Laat al roerend slinken.

Afmaken
5

Laat 1 - 2 minuten zachtjes koken en knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Spinazie is rijk aan ijzer, wat bijdraagt aan een energiek gevoel. Eet je geen vlees? Let er dan op dat je wel voldoende ijzer binnenkrijgt door bijvoorbeeld spinazie te eten of andere groene groenten, peulvruchten, noten, zaden of tofu.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de curry met spinazie op de rijst. Leg het spiegelei erbovenop. Garneer met de koriander en de cashew-kokosgarnering. Serveer met de overige limoenpartjes.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie
Klassieke scampi diabolique in currysaus

Klassieke scampi diabolique in currysaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas
Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

met gebakken paprika-aardappelen en salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Witte asperges met ontbijtspek en gepocheerde eieren

Witte asperges met ontbijtspek en gepocheerde eieren

met patatjes en peterselie-botersaus
Veggie worstjes met geroosterde groenten

Veggie worstjes met geroosterde groenten

met za'atar-knoflooksaus en peterselie
Bulgurbowl met avocado en feta

Bulgurbowl met avocado en feta

met gekaramelliseerde ui, citroen en amandelschaafsel
Bulgurbowl met kip en frisse yoghurtsaus

Bulgurbowl met kip en frisse yoghurtsaus

met Midden-Oosterse kruiden, verse peterselie en snijbonen
Philly cheesesteak met loaded frieten

Philly cheesesteak met loaded frieten

met zoetzure ui, piri-pirikruiden en paprika
Steak met zhough en aubergine

Steak met zhough en aubergine

met patatjes en kerstomaten
Kipfilethaasjes met sticky appelsiensaus

Kipfilethaasjes met sticky appelsiensaus

met patatjes met rozemarijn en geroosterde broccoli
Teriyaki noedels met garnalen en witte kool

Teriyaki noedels met garnalen en witte kool

en voor ouders: Thais basilicum en pinda's
Bao-broodjes met sticky hoisinbuikspek en pinda's

Bao-broodjes met sticky hoisinbuikspek en pinda's

met little gem met ponzudressing, gembermayo en gefrituurde uitjes
Geitenkaassalade met aardbei-balsamicodressing

Geitenkaassalade met aardbei-balsamicodressing

met appel, biet en geroosterde walnoten
Teriyaki wildzwijnburger op brioche

Teriyaki wildzwijnburger op brioche

met patatjes en frisse salade
Curry op z'n Surinaams met kippendij en roti

Curry op z'n Surinaams met kippendij en roti

met ei, sperziebonen en zoetzure komkommer
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige penne met rundergehakt

Romige penne met rundergehakt

met tomatensalsa, spinazie en Goudse kaas
Sweet & sticky rundergehaktballetjes

Sweet & sticky rundergehaktballetjes

met kruidige aardappelpuree, sperziebonen en ui
Snelle spaghetti bolognese

Snelle spaghetti bolognese

met ontbijtspek, courgette en kaas
Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus

Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus

met verse lasagnebladen, spinazie en Goudse kaas
Pizza à la Tex-Mex met avocadodip

Pizza à la Tex-Mex met avocadodip

met witte kaas, paprika en limoen
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Heek met peterseliesaus

Heek met peterseliesaus

met parelcouscous, tomaat en rozijnen