Spaghetti met zelfgemaakte kaassaus van camembert
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti met zelfgemaakte kaassaus van camembert

Spaghetti met zelfgemaakte kaassaus van camembert

met broccoli, courgette en rode ui

Camembert is ontstaan aan het eind van de 18e eeuw in het gelijknamige Franse dorpje. Wist je dat camembert pas in de vorige eeuw zijn witte kleur heeft gekregen?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren spaghetti

75 ml

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Franse camembert

40 gram

Geraspte belegen kaas

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Rode ui

¼ stuk(s)

Courgette

1 snufje

Nootmuskaat

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)976 kcal
Energie (kJ)4084 kJ
Vetten58.2 g
waarvan verzadigd25.1 g
Koolhydraten78.3 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels11.4 g
Eiwitten34.3 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Rasp
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta, gebruik een pan waar hierna ook een kom op past (zie Tip). Snijd de ui in partjes. Snijd de courgette in halve maantjes. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in kleine blokjes.

Tip: Je maakt de kaassaus au bain marie. Hiervoor is het belangrijk dat de kom groter is dan de pan, zodat de kom op de pan staat en niet het kokende water raakt.

Groenten roosteren
2

Meng in een kom de rode ui, broccoli en courgette met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verspreid de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan met water. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Kaassaus maken
3

Snijd de camembert in grove stukken. Voeg de kookroom, de geraspte kaas en de camembert toe aan een kom die groter is dan de pan van de pasta (zie Tip 1). Plaats de kom op de pan met pasta en laat smelten, dit duurt ongeveer 8 - 10 minuten (zie Tip 2). Blijf goed roeren.

Tip: Tip 1: Heb je geen kom die op de pan past? Maak dan de saus in een wok of hapjespan op laag vuur. Tip 2: Verlaag het vuur van de pan met pasta zodat het water niet overkookt, maar zorg dat de pasta wel blijft koken.

Mengen
4

Rasp ondertussen nootmuskaat naar smaak. Haal de kom van de pan en breng de kaassaus op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep de pasta uit de pan en voeg rechtstreeks toe aan de kom met kaassaus. Meng goed door elkaar en voeg eventueel nog extra kookvocht van de pasta toe als de saus droog lijkt.

Afwerken
5

Meng terwijl de kaas smelt de knoflook, de verse kruiden en 1 el extra vierge olijfolie per persoon in een hoge kom. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Meng de geroosterde groenten met de kruidenolie op de bakplaat net voor serveren.

Tip: Heb je geen staafmixer? Je kunt de kruidenolie ook zelf maken door de knoflook en verse kruiden fijn te snijden en te mengen met olijfolie.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti met kaassaus over diepe borden. Leg de groenten met kruidenolie erop.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie
Klassieke scampi diabolique in currysaus

Klassieke scampi diabolique in currysaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas
Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

met gebakken paprika-aardappelen en salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Papillot van zeebaars met ratatouille

Papillot van zeebaars met ratatouille

met aardappelwedges en basilicum-parmezaanmayonaise
Zalm in dilleroomsaus

Zalm in dilleroomsaus

met aardappelpuree, wortel en sperziebonen
Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt en smashed tortillachips
Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

met za'atar-patatjes, peterselie en Midden-Oosterse kruiden
Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

met courgette, oregano, gebakken ui en spinazie
Kipburger met mozzarella en serranoham

Kipburger met mozzarella en serranoham

met briochebroodje, avocado, kerstomaten en rucola
Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

met rijst, geroosterde bloemkool en puntpaprika
Entrecote deluxe in knoflooksaus met aardappelwedges

Entrecote deluxe in knoflooksaus met aardappelwedges

met frisse salade, kappertjes en gefrituurde uitjes
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Pikante massala met linzen en aubergine

Pikante massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Gnocchi met burrata en kipfilet

Gnocchi met burrata en kipfilet

met tomatensaus, courgette en vers basilicum
Smokey tostada's met zwarte bonen

Smokey tostada's met zwarte bonen

kies en mix toppings: kruidige limoensaus, peterselie, tomaat en meer!
Turkse pide met gehaktballetjes

Turkse pide met gehaktballetjes

met rode puntpaprika en zoetzure ui
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Scampi's met broccolini en noedels

Scampi's met broccolini en noedels

geïnspireerd op pad see ew, met pinda's, Thais basilicum en limoen
Kipworstjes met witte kaas

Kipworstjes met witte kaas

met kruidige parelcouscous, rozijnen en munt
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

met uienchutney, spinazie en knoflooktomaten
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui