Spaghetti met zelfgemaakte kaassaus van camembert
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti met zelfgemaakte kaassaus van camembert

Spaghetti met zelfgemaakte kaassaus van camembert

met broccoli, courgette en rode ui

Camembert is ontstaan aan het eind van de 18e eeuw in het gelijknamige Franse dorpje. Wist je dat camembert pas in de vorige eeuw zijn witte kleur heeft gekregen?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren spaghetti

75 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Franse camembert

40 gram

Geraspte belegen kaas

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Courgette

1 snufje

Nootmuskaat

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)976 kcal
Energie (kJ)4084 kJ
Vetten58.2 g
waarvan verzadigd25.1 g
Koolhydraten78.3 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels11.4 g
Eiwitten34.3 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

•Pan
•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Grote kom
•Rasp
•Hoge kom
•Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta, gebruik een pan waar hierna ook een kom op past (zie Tip). Snijd de ui in partjes. Snijd de courgette in halve maantjes. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in kleine blokjes.

Tip: Je maakt de kaassaus au bain marie. Hiervoor is het belangrijk dat de kom groter is dan de pan, zodat de kom op de pan staat en niet het kokende water raakt.

Groenten roosteren
2

Meng in een kom de rode ui, broccoli en courgette met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verspreid de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan met water. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Kaassaus maken
3

Snijd de camembert in grove stukken. Voeg de kookroom, de geraspte kaas en de camembert toe aan een kom die groter is dan de pan van de pasta (zie Tip 1). Plaats de kom op de pan met pasta en laat smelten, dit duurt ongeveer 8 - 10 minuten (zie Tip 2). Blijf goed roeren.

Tip: Tip 1: Heb je geen kom die op de pan past? Maak dan de saus in een wok of hapjespan op laag vuur. Tip 2: Verlaag het vuur van de pan met pasta zodat het water niet overkookt, maar zorg dat de pasta wel blijft koken.

Mengen
4

Rasp ondertussen nootmuskaat naar smaak. Haal de kom van de pan en breng de kaassaus op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep de pasta uit de pan en voeg rechtstreeks toe aan de kom met kaassaus. Meng goed door elkaar en voeg eventueel nog extra kookvocht van de pasta toe als de saus droog lijkt.

Afwerken
5

Meng terwijl de kaas smelt de knoflook, de verse kruiden en 1 el extra vierge olijfolie per persoon in een hoge kom. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Meng de geroosterde groenten met de kruidenolie op de bakplaat net voor serveren.

Tip: Heb je geen staafmixer? Je kunt de kruidenolie ook zelf maken door de knoflook en verse kruiden fijn te snijden en te mengen met olijfolie.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti met kaassaus over diepe borden. Leg de groenten met kruidenolie erop.