Romige spaghetti met broccoli en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige spaghetti met broccoli en courgette

Romige spaghetti met broccoli en courgette

met geitenkaas, walnoot en semi-gedroogde tomaten

Dit gerecht bevat ongeveer 200 g broccoli per portie - dat levert je meer vitamine C dan de ADH!

Labels:
Extra groente
•Familie
•Veggie
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

30 gram

Semi-gedroogde tomaten

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

â…“ zakje(s)

Gedroogde oregano

40 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

75 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)806 kcal
Energie (kJ)3373 kJ
Vetten37.4 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten83.5 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels10.3 g
Eiwitten31.1 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de pasta en de broccoli. 
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. 
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Koken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel.
  • Voeg na 5 minuten de broccoli toe aan de pasta. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de semi-gedroogde tomaten klein en bewaar de olie waar ze in zitten.
Roomsaus maken
3
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook, courgette en gedroogde oregano 5 minuten op middelmatig vuur. 
  • Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. 
  • Voeg de pasta, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 3 minuten (zie Tip). 
  • Meng er de semi-gedroogde tomaten en olie door en breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Houdt niet iedereen van geitenkaas? Serveer dan alle geitenkaas apart op tafel.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden. 
  • Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes (zie Tip).

Tip: Houd je van een geroosterde smaak? Verhit dan een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren.