Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen

Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen

met tomatenroomsaus

De citroen-knoflookgarnalen geven een frisse draai aan dit smaakvolle gerecht. Je zet deze pasta binnen 15 minuten op tafel!

Labels:
Snelle bereiding
Allergenen:
Schaaldieren
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

125 gram

Rode kerstomaten

100 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)718 kcal
Energie (kJ)3003 kJ
Vetten29.8 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten82.8 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels8.3 g
Eiwitten28.2 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Kleine kom
•Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de spaghetti.
  • Halveer de kerstomaten. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.
  • Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de kerstomaten, garnalen, knoflook en de helft van het citroensap toe en bak 1 - 2 minuten.
Saus maken
3
  • Voeg de culinaire room toe aan de sauteerpan en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven.
  • Laat de saus 1 minuut al roerend indikken.
  • Voeg de spaghetti toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de spaghetti met de saus over diepe borden. Strooi de rucola eroverheen en besprenkel met het overige citroensap.
  • Garneer met de overige citroenpartjes.