Skip to main content
Romige spaghetti met kip
Romige spaghetti met kip

Romige spaghetti met kip

met Grana Padano en vers basilicum

Wist je dat mascarpone valt onder de verse kaas? Net als de cottage cheese, verse roomkaas en verse meikaas. Als bij de productie van kaas de rijping ontbreekt, dan is het een verse kaas.

Labels:
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgehakt met Mediterrane kruiden

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Passata

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Ei)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3273 kJ
Energie (kcal)782 kcal
Vetten29.7 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten83.9 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels11.8 g
Eiwitten41.8 g
Zout2.2 g
Potassium96.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Pan
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een pot voor de pasta (zie Tip).
  • Snijd de puntpaprika in smalle repen.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pot. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen. 

Tip: Kook het water eerst in de waterkoker om tijd te besparen.

Saus maken
2
  • Verhit de olijfolie in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. 
  • Voeg het kipgehakt toe aan de sauteerpan en bak in 3 minuten los.
  • Voeg de puntpaprika en de passata toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de sauteerpan.
  • Laat het geheel, afgedekt, 5 - 6 minuten pruttelen.
Saus afmaken
3
  • Snijd ondertussen het basilicum grof. Haal, wanneer de saus klaar is, de saus van het vuur en meng de mascarpone erdoorheen.
  • Voeg de pasta toe aan de saus. Meng 1 el van het achtergehouden kookvocht per persoon door de saus.
  • Breng op smaak met flink wat peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met het basilicum en de Grana Padanovlokken.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders