Singapore-stijl Laksa met garnalen
met udonnoedels en Thais basilicum
Basilicum heb je in verschillende soorten: rood, citroen- en Thais. Deze variant heeft een anijsachtig aroma en geeft je gerecht een authentiek Aziatische smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
260 gram
Grote scampi's
(Bevat Schaaldieren)
35 gram
Tomatenpuree
20 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
1 stuk(s)
Sjalot
180 ml
Kokosmelk
5 gram
Thais basilicum
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Limoen
20 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
200 gram
Verse Udon noedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
400 gram
Groentemix: paprika, prei, wortel en kool
(Kan bevatten Selderij)
1 zakje(s)
Groene currykruiden
1 stuk(s)
Bloom premixed G&T
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
3 el
Zonnebloemolie
1 stuk(s)
Visbouillonblokje
Benodigdheden
Instructies
Pel de garnalen en bewaar de schillen apart. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de garnalenschillen samen met de tomatenpuree 1 - 2 minuten aan. Voeg per persoon: 1/2 visbouillonblokje en 350 ml water toe (zie Tip). Verlaag het vuur.
Tip: Heb je geen visbouillonblokje in huis? Gebruik dan groentebouillon.
Snijd de sjalot in grove stukken. Meng in een hoge kom de currykruiden met 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Voeg de sjalot en de mix van gember, knoflook en rode peper toe. Blend met een staafmixer tot een gladde currypasta. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en fruit 1 - 2 minuten.
Voeg de kokosmelk toe aan de pan met de currypasta. Plaats een zeef of vergiet boven de pan voor de garnalenschillen en giet de bouillon erbij. Voeg de groentemix toe. Dek de pan af en laat de soep 5 – 7 minuten zachtjes koken.
Snijd het Thaise basilicum in fijne reepjes en de limoen in 4 partjes.
Voeg de vissaus toe aan de soep en roer goed door. Voeg de noedels en de garnalen toe aan de soep en laat alles nog 3 minuten zachtjes doorkoken, tot de garnalen roze zijn (zie Tip). Haal de soep van het vuur en pers 1 limoenpartje per persoon uit boven de soep. Proef de soep goed en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Ben je nog niet helemaal comfortabel met het eten met stokjes? Je kan de noedels ook in grove stukken snijden voordat je ze toevoegt aan de soep, dan eet je het gemakkelijker met een lepel!
Verdeel de soep over de kommen. Garneer met het Thaise basilicum en 1 limoenpartje per persoon.