Singapore-stijl Laksa met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Singapore-stijl Laksa met garnalen

Singapore-stijl Laksa met garnalen

met udonnoedels en Thais basilicum

Basilicum heb je in verschillende soorten: rood, citroen- en Thais. Deze variant heeft een anijsachtig aroma en geeft je gerecht een authentiek Aziatische smaak.

Allergenen:
Vis
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

130 gram

Grote scampi's

¼

Tomatenpuree

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½ stuk(s)

Sjalot

90 ml

Kokosmelk

2.5 gram

Thais basilicum

½ stuk(s)

Limoen

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

100 gram

Verse Udon noedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

200 gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

½ zakje(s)

Groene currykruiden

1 stuk(s)

Bloom premixed G&T

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)682 kcal
Energie (kJ)2855 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers16 g
Vezels8.9 g
Eiwitten30 g
Zout8 g

Benodigdheden

Soeppan
Hoge kom
Soeppan met deksel
Staafmixer
Vergiet

Instructies

Bouillon bereiden
1

Pel de garnalen en bewaar de schillen apart. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de garnalenschillen samen met de tomatenpuree 1 - 2 minuten aan. Voeg per persoon: 1/2 visbouillonblokje en 350 ml water toe (zie Tip). Verlaag het vuur.

Tip: Heb je geen visbouillonblokje in huis? Gebruik dan groentebouillon.

Currypasta maken
2

Snijd de sjalot in grove stukken. Meng in een hoge kom de currykruiden met 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Voeg de sjalot en de mix van gember, knoflook en rode peper toe. Blend met een staafmixer tot een gladde currypasta. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en fruit 1 - 2 minuten.

Pruttelen
3

Voeg de kokosmelk toe aan de pan met de currypasta. Plaats een zeef of vergiet boven de pan voor de garnalenschillen en giet de bouillon erbij. Voeg de groentemix toe. Dek de pan af en laat de soep 5 – 7 minuten zachtjes koken.

Garnering bereiden
4

Snijd het Thaise basilicum in fijne reepjes en de limoen in 4 partjes.

Soep afmaken
5

Voeg de vissaus toe aan de soep en roer goed door. Voeg de noedels en de garnalen toe aan de soep en laat alles nog 3 minuten zachtjes doorkoken, tot de garnalen roze zijn (zie Tip). Haal de soep van het vuur en pers 1 limoenpartje per persoon uit boven de soep. Proef de soep goed en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Ben je nog niet helemaal comfortabel met het eten met stokjes? Je kan de noedels ook in grove stukken snijden voordat je ze toevoegt aan de soep, dan eet je het gemakkelijker met een lepel!

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen. Garneer met het Thaise basilicum en 1 limoenpartje per persoon.