Skip to main content
Familie pasta-avond: romige conchiglie met rundergehakt

Familie pasta-avond: romige conchiglie met rundergehakt

zelf samenstellen, samen genieten!

Iedereen aan tafel, inclusief de jongste chefs, kan de maaltijd precies aanpassen naar hun smaak! Dit recept heeft kies-en-mix-toppings, zodat je zelf kunt bepalen wat jij toevoegt.

Labels:
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Ei
Mosterd
Selderij
Soja
Kan sporen van allergenen bevatten
Pinda's
Sesamzaad
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Bevat: Gluten, Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Kan sporen van allergenen bevatten)

90 gram

Conchiglie

(Bevat: Gluten, Kan sporen van allergenen bevatten, Ei, Mosterd, Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Passata

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

1 plak(ken)

Ontbijtspek

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Pinda's, Sesamzaad, Gluten, Noten, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe, Gluten)

5 gram

Vers basilicum

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

25 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)4132 kJ
Energie (kcal)988 kcal
Vetten47.8 g
waarvan verzadigd23.3 g
Koolhydraten92.1 g
waarvan suikers20 g
Vezels9.6 g
Eiwitten44.5 g
Zout2.7 g
Trans Fat0.5 g
Potassium294.3 mg
Calcium45.5 mg
Iron0.2 mg
Hapjespan of grote koekenpan
Pan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de wortel in blokjes.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een diepe pan of grote pan op middelhoog vuur. Bak de wortel 2 - 3 minuten.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg beide toe aan de wortel. Meng goed en bak 1 - 2 minuten.
Pasta koken
2
  • Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. 
  • Voeg de passata toe en bak nog 1 minuut.
  • Breng ondertussen water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de pasta 11 - 13 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
Saus maken
3
  • Verlaag het vuur van de pan naar middelmatig. Voeg de room en oregano toe. Meng goed en laat zachtjes koken tot serveren.
  • Snijd ondertussen het ontbijtspek in reepjes. Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek 2 - 4 minuten.
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Voeg de pasta en wat van het achtergehouden kookvocht naar smaak toe aan de saus. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de pasta over kommen.
  • Serveer alle ingrediënten apart en laat iedereen zelf naar smaak een pastabowl samenstellen, of stel de bowls samen vóór serveren.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders