
Snelle vegetarische miso-ramen met champignons
met paksoi, wortel en zachtgekookt eitje
Vandaag snelle ramen op het menu! Je brengt deze Japanse noedelsoep op smaak met gomasio - een Japans specerij van gemalen sesamzaadjes en een snuif zout.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
1 tl
Verse gember
65 gram
Champignons
1 stuk(s)
Knoflookteen
⅓ bosje(s)
Lente-ui
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
50 gram
Mie noedels
(Bevat Tarwe)
½ stuk(s)
Paksoi
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
½ stuk(s)
Wortel
15 gram
Witte miso
(Bevat Soja, Tarwe)
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
[Plantaardige] boter
400 ml
[Zoutarme] paddenstoelenbouillon
Benodigdheden
Instructies

- Breng water aan de kook in een ruime steelpan voor de eieren. Bereid de paddenstoelenbouillon (zie Tip 1 & 2).
- Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de wortel in repen van 2 mm.
- Snijd de champignons in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd in grove reepjes.
Tip 1: Heb je geen paddenstoelenbouillon in huis? Gebruik dan groentebouillon.
Tip 2: Let je op je zoutinname? Gebruik dan een natriumarm bouillonblokje.

- Verhit per persoon: 1 el zonnebloemolie en 1 tl boter in een wok of grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gember en knoflook 1 - 2 minuten al roerend, of tot ze beginnen te geuren.
- Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
- Voeg het witte gedeelte van de lente-ui, de wortel en de champignons toe aan de wok of sauteerpan en bak in 4 minuten zachter.
- Voeg de zoete Aziatische saus en witte miso toe aan de pan en bak nog 2 minuten (zie Tip).
Tip: Let je op je zoutinname? Laat de witte miso dan achterwege en voeg eventueel later naar smaak toe.

- Kook de eieren in 4 – 6 minuten zacht. Spoel onder koud water, pel en halveer.
- Voeg de bouillon, noedels en paksoi toe aan de sauteerpan. Schep goed om en breng afgedekt aan de kook.
- Kook ongeveer 4 minuten, of tot de noedels gaar zijn.

- Verdeel de noedels en bouillon over diepe borden of kommen.
- Serveer met het zachtgekookte eitje.
- Garneer met de gomasio en het groene gedeelte van de lente-ui.
Weetje: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.