Shakshuka met verse geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met peterselie en bruine ciabatta

Wist je dat shakshuka in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika als ontbijt, lunch en diner wordt gegeten?

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

30 ml

Water voor saus

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2740 kJ
Energie (kcal)655 kcal
Vetten36.3 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten42.3 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels14.4 g
Eiwitten33.5 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper klein. Snijd de tomaat in kleine blokjes en snijd de peterselie fijn.

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten (zie Tip). Voeg de paprika, tomaat en de helft van de peterselie toe.

Tip: Gebruik een sauteerpan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan eventueel meerdere sauteerpannen.

Groenten koken
3

Voeg vervolgens de aangegeven hoeveelheid water toe aan de sauteerpan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng al roerend aan de kook en laat 5 - 7 minuten zonder deksel zachtjes koken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zorg ervoor dat de saus goed reduceert en laat zoveel mogelijk vocht verdampen - de eieren garen gemakkelijker in een dikkere saus.

Eieren garen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de pan. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 4 - 6 minuten stollen. 

Ciabatta bakken
5

Bak ondertussen de ciabatta 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het deksel van de pan en zet het vuur iets hoger. Laat de eieren 2 - 4 minuten verder stollen en laat overtollig vocht verdampen (zie Tip).

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op basis van jouw voorkeur.

Serveren
6

Verdeel de shakshuka over de borden. Garneer met de overige peterselie en serveer met de ciabatta. 

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!