Skip to main content
Volkoren tomatencouscous met gebakken paneer

Volkoren tomatencouscous met gebakken paneer

Avec de la harissa et des aubergines sautées

3.8
(336)

De volkoren couscous bereid je in een saus van tomaten. De pikante harissa geeft het gerecht een extra kick. Harissa is een kruidenpasta uit Tunesië op basis van rode pepers en gedroogde specerijen, zoals knoflook en komijn.

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Aubergine

½ tl

Gedroogde rozemarijn

½ tl

Harissa

½ stuk(s)

Gepelde tomaten

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Mosterd, Soja)

65 gram

Paneer

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

stuk(s)

Peper en zout

Energie (kJ)3084 kJ
Energie (kcal)737 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels13 g
Eiwitten27 g
Zout2.2 g
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

1

Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de tomaat klein. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de knoflook, tomaat, rozemarijn en (benodigde!) harissa 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gepelde tomaten, couscous en bouillon toe, roer goed door en breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens uit en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de aubergine 8 - 10 minuten op middelhoog vuur.

4

Snijd ondertussen de paneer in blokjes. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de paneer 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de paneer mooi lichtbruin kleurt. Breng op smaak met peper en zout.

5

Roer de couscous met een vork los en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de gebakken aubergine en paneer.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders